Τό Μνημόνιο – ‘Ο Μηχανισμός Στήριξης – Σύμβαση Δανειακής διευκόλυνσης – ‘Η ” Σύμβαση”.

Κάτεβάστε το εδώ

Τό Μνημόνιο – ‘Ο Μηχανισμός Στήριξης – Σύμβαση Δανειακής διευκόλυνσης – ‘Η ” Σύμβαση” – 20 Μαίου 2010

Δείτε επίσης τήν Κύρωση ‘από ΄την ‘ελληνική Βουλή τού Μνημονίου

Τό Μνημόνιο – ‘Ο Μηχανισμός στήριξης τής ‘Ελληνικής οίκονομίας – Νόμος 3845 – ΦΕΚ 65/Α/6-5-2010 – Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

καί

Δικηγορικός Σύλλογος Άθηνών (ΔΣΑ) – Τό άρθρο 14 παράγραφος 5 τού Μνημονίου, παραδίδει μέ μιά ύπογραφή τήν έθνική μας κυριαρχία. Η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ.

Τό χειρότερο καί μειοδοτικό σημείο τού μνημονίου βρίσκεται στό άρθρο 14.5 όπου η ‘Ελλάδα παραιτείται σέ τωρινό , ‘αλλά καί μελλοντικό χρόνο, από κάθε ‘ασυλία πού έχει ή πρόκειται νά αποκτήσει, όσον άφορά τήν ίδια καί τά περιουσιακά της στοιχεία. !!! Πλήρης δήλαδη ‘υποθήκευση τής χώρας καί ‘εκποίηση τού ‘Εθνικού πλούτου.

ΑΡΘΡΟ 14 – ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

5.  Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

‘Επίσης τό Μνημόνιο ύπογράφει μόνο ό ‘Υπουργός τών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντινου. !!! ‘Από πότε έχει δικαίωμα ένας μόνο Ύπουργός ( ή έστω καί μιά όλόκληρη Κεβέρνηση) νά ύποθηκεύει καί νά ξεπουλάει τήν Χώρα ;

Καί δέν φτάνει αυτό οί δανειστές μάς ‘επεβαλάν καί τόν όρο μέχρις ότου εξοφληθεί τό σύνολου τού ποσού καί όλων τών τόκων, νά μήν προβούμε σέ καμμία ‘αλλη ‘υποθήκη ή ‘ενέχυρο τής κρατικής περιούσιας σέ κάποιον ‘αλλο δανειστή. Ύποθήκευση λοιπόν καί μάλιστα ‘αποκλειστική στούς συγκεκριμένους δανειστές. !!!

ΑΡΘΡΟ 4 – ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

2. Υποχρεώσεις

 Ο Δανειολήπτης δεσμεύεται, έως ότου όλο το κεφάλαιο της παρούσας Σύμβασης να έχει επιστραφεί πλήρως και όλοι οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά, αν υπάρχουν, στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, να έχουν πλήρως εξοφληθεί:

α. Με εξαίρεση τα βάρη που απαριθμούνται στις παραγράφους(1) έως (6) κατωτέρω:

    i. να μην εξασφαλίσει με υποθήκη , ενέχυρο ή άλλο βάρος πάνω στην ίδια περιουσία ή στα έσοδα, τυχόν υφιστάμενο ή μελλοντικό Σχετικό Χρέος και οποιαδήποτε εγγύηση ή αποζημίωση δίδονται επί αυτού, εκτός εάν τα Δάνεια την ίδια στιγμή διαμοιράζονται ισότιμα (pari passu) και αναλογικά (pro rata) έχοντας την ίδια διασφάλιση· και

    ii. να μην χορηγήσει σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημόσιου χρέους, προτεραιότητα σε σχέση με τους Δανειστές

‘Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε γιά τά πάντα, προσφερόντας γή καί ύδωρ, γία ένα δάνειο πού είναι πιθανό καί όχι βέβαιο καί δέν είναι κάν δεσμευτικό γία τους δανειστές μας. Όποια στιγμή θέλουν μπορούν νά ‘αποχωρήσουν ‘από τήν δανειοδότηση μας, είτε λόγο δικής μας ‘υπαιτιότητας, είτε λόγο δικής τους βούλησης ΄’η αδυναμίας.

ΑΡΘΡΟ 4 – ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

1. Παραδοχές

 Ο Δανειολήπτης αναγνωρίζει και εγγυάται στους Δανειστές κατά την Ημερομηνία (έναρξης ισχύος) της παρούσας Σύμβασης καθώς και για κάθε Ημερομηνία Πληρωμής Τόκων ότι:

α. κάθε Δάνειο αποτελεί μία χωρίς εξασφάλιση, άμεση, ανεπιφύλακτη, μη εξαρτημένη και γενική υποχρέωση του Δανειολήπτη και έχει σειρά προτεραιότητας τουλάχιστον ισότιμη (pari passu) με όλα τα άλλα υφιστάμενα και μελλοντικά χωρίς εξασφάλιση και μη εξαρτημένα δάνεια και υποχρεώσεις του Δανειολήπτη, που απορρέουν από το υφιστάμενο ή μελλοντικό του Σχετικό Χρέος, όπως ορίζεται στο Άρθρο 8 (1) (ζ) κατωτέρω

ΑΡΘΡΟ 3 – ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΡΟΙ

7.  Ο Δεσμευόμενος Δανειστής δεν υποχρεούται να συμμετέχει σε ένα Δάνειο, αν ισχύουν οι προϋποθέσεις του Άρθρου 5(7) και παρά τα μέτρα που προτείνονται από την Ομάδα Εργασίας του Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 8 – ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

1. Οι Δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (που επιδίδεται από την Επιτροπή ενεργώντας εκ μέρους τους) (και ενεργώντας σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών) προς τον Δανειολήπτη, να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και/ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους,

ΑΡΘΡΟ 2 – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

1. Οι υποχρεώσεις του κάθε Δανειστή σύμφωνα με την παρούσα Σύμβαση είναι ατομικές. Αδυναμία ενός Δανειστή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη Σύμβαση, δεν επηρεάζει τις υποχρεώσεις οποιουδήποτε άλλου Δανειστή σύμφωνα με την παρούσα Σύμβαση. Κάθε Δανειστής δεν ευθύνεται για τις υποχρεώσεις άλλου Δανειστή που απορρέουν από την παρούσα Σύμβαση.

2. Τα δικαιώματα του κάθε Δανειστή που απορρέουν από ή σχετίζονται με την παρούσα Σύμβαση, είναι διακριτά και ανεξάρτητα δικαιώματα και κάθε χρέος του Δανειολήπτη που απορρέει από τη Σύμβαση αυτή προς έναν Δανειστή, αποτελεί ένα διακριτό και ανεξάρτητο χρέος. Ο Δανειολήπτης οφείλει να μην δίνει προτεραιότητα σε έναν Δανειστή έναντι των άλλων Δανειστών.

Τό χρέος δηλαδή καί ό δανεισμός δέν θεωρείται συνολικό, ‘αλλα ‘απαρτίζεται ‘από ‘ανεξάρτητα καί διακρίτα τμήματα, πού δίνουν τό δικαίωμα στόν έκαστοτε δανειστή, νά διακόψει αυτοβούλως τήν δανειοδότηση μας. !!!

‘Εμείς δηλαδή δεσμευόμαστε γία τα πάντα, ενώ αυτοί ούτε κάν γιά τό άν θά μάς καταβάλλουν τό ποσό. !!!

Στήν ‘επικεφαλίδα τού Μνημονίου – Μηχανισμού στήριξης βλέπουμε τήν ‘Ελληνική Δημοκρατία ώς δανειολήπτη καί ‘αντιπρόσωπο της, τήν Τράπεζα τής ‘Ελλάδος.

Σάν δανειστές ‘ορίζονται oί : Βέλγιο, ‘Ιρλανδία, ‘Ισπανία, Γαλλία, ‘Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες (‘Ολλανδία), Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία,

καί η Τράπεζα KfW έκ μέρους τού Γερμανικού Κράτους, καί όχι η ‘Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τής Γερμανίας ‘απ’ ευθείας. !!!

Η τραπεζική ομάδα KfW είναι μια γερμανική κρατική τράπεζα ανάπτυξης, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Το όνομά του προέρχεται αρχικά από Kreditanstalt für Wiederaufbau, σημαίνοντας το πιστωτικό ίδρυμα αναδημιουργίας. Δημιουργήθηκε το 1948 μετά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως τμήμα του σχεδίου Marshall.

Στίς 15 Σεπτεμβρίου 2008, η  KfW μετέφερε 350.000.000 Ευρώ (500.000.000 δολλάρια) στήν Lehman Brothers λίγες ώρες πρίν η δεύτερη κηρύξει πτώχευση. !!! ‘Ετσι η Τράπεζα κέρδισε από τά μ.μ.ε. τόν τίτλο τής πιό ” ηλίθιας ” Τράπεζας, ενώ εκρεμμούν έρευνες γιά ποινικές ευθύνες γία ‘εγκληματικές ‘ενέργεις ‘ανωτέρων υπαλλήλων της. !!!

http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,3659009,00.html

‘Επίσης οί δανειστές μπορούν νά μεταβιβάσουν μέρος τής όφειλής μας ( μέχρι 99.9 % ; ) κατά τό δοκουν. Δηλαδή, από άλλον θά δανειστούμε καί σέ ‘αλλον θά τά χρώσταμε ίσως στό μέλλον, καί κάποιος άλλος θά κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης τής Κρατικής Περιουσίας, άν χρειαστεί. !!!

ΑΡΘΡΟ 2 – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

4. Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του άρθρου 2 (3) ανωτέρω, ένας Δανειστής έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει ή/και να μεταβιβάσει:

(α) μέρος (αλλά όχι το σύνολο) των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του που απορρέουν από ένα Δάνειο στο πλαίσιο της ανακατανομής των συμμετοχών των Δανειστών (όπως ορίζεται στο Άρθρο 3 (6) κατωτέρω) μεταξύ τους όπως προβλέπεται στο Άρθρο 6 της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών, ή

(β) οποιοδήποτε από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, τα οποία απορρέουν από ένα Δάνειο, στο Κράτος Μέλος που είναι ο εγγυητής του.

ΑΡΘΡΟ 13 – ΕΚΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ

2. Παρά το ανωτέρω Άρθρο 13(1), κάθε εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάποιου Δανειστή σύμφωνα με το Άρθρο 2(4)(β) τίθεται σε ισχύ χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών.

Όσον ‘αφορά δέ τούς τόκους καί τά πανοτόκια δείτε ενδεικτικά εδώ

ΑΡΘΡΟ 5 –  ΕΠΙΤΟΚΙΟ, ΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ.

. Αν ο Δανειολήπτης δεν είναι σε θέση να καταβάλει οποιοδήποτε απαιτητό ποσό σύμφωνα με την παρούσα Σύμβαση κατά την ημερομηνία οφειλής, ο Δανειολήπτης οφείλει να καταβάλει επιπλέον τόκο υπερημερίας επί αυτού του ποσού (ή, ανάλογα με την περίπτωση, επί του ποσού εκείνου που για τον τρέχοντα χρόνο θα ήταν απαιτητό και μη καταβληθέν) στους Δανειστές από την ημερομηνία που κατέστη απαιτητό έως την ημερομηνία της πραγματικής συνολικής πληρωμής, υπολογιζόμενο σε διαδοχικές τοκοφόρους περιόδους (κάθε μιας περιόδου με τέτοια διάρκεια την οποία οι Δανειστές μπορεί αναλόγως να επιλέγουν, αρχής γενομένης της πρώτης περιόδου από την αντίστοιχη ημερομηνία που καθίσταται απαιτητό, και όπου αυτό είναι δυνατόν, η διάρκεια μιας τέτοιας περιόδου θα φθάνει στη μία εβδομάδα) με ετήσιο επιτόκιο επί του υπερήμερου ποσού το οποίο υπερβαίνει κατά 200 μονάδες βάσης το Επιτόκιο που θα ήταν πληρωτέο, αν το υπερήμερο ποσό, κατά τη διάρκεια της περιόδου της αδυναμίας πληρωμής, αποτελούσε υφιστάμενο Δάνειο

 Αν η αδυναμία πληρωμής συνεχίζεται, αυτό το επιτόκιο επαναπροσδιορίζεται σύμφωνα με τους όρους του παρόντος Άρθρου 5 (5) την τελευταία ημέρα κάθε τέτοιας τοκοφόρου περιόδου και οι τόκοι που δεν καταβλήθηκαν σύμφωνα με το παρόν Άρθρο και αφορούν προηγούμενες τοκοφόρους περιόδους πρέπει να προστεθούν στο ποσό του τόκου που θα καταβληθεί στο τέλος κάθε τέτοιας τοκοφόρου περιόδου.

Σχολιάστε

Σχολιάστε