Η ΑΙΡΕΣΗ που χρησιμοποιεί συνέχεια το ΑΜΗΝ και παρουσιάζεται ως »Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία» – »Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού». Η παγίδευση των Πιστών διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ).


Αρχικά θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στους Ορθόδοξους, που ειδικά στο μέσα δικτύωσης, παρασυρμένοι και ακολουθώντας όχι την ορθή, αλλά την διαστρεβλωμένη προτεσταντική  χρήση – επίκληση της λέξης ΑΜΗΝ, κάνουν άσκοπη χρήση, κατάχρηση και συνεχή επανάληψη της λέξης ΑΜΗΝ, ειδικά με τριπλή επανάληψη: ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ. Την χρησιμοποιούν σαν μαγική επωδό και συνταγή που θαυματουργικά θα τους φέρει σε επαφή (όπως νομίζουν) με τον Θεό, τον Χριστό, την Παναγία, τους αγίους, ή θα δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα ή επιθυμία τους ή απλά σαν ειδωλολατρικό γούρι που θα τους φέρει τύχη, ή τέλος επικυρώνοντας την συμφωνία τους με κάποια λεγόμενα σαν ένα είδος »θρησκευτικού χειροκροτήματος ή Like» .


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ στις σελίδες της ΑΙΡΕΣΗΣ » Εκκλησία του παντοδύναμου Θεού«, ειδικά στις δεκάδες παρόμοιες σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ). Παρουσιάζονται δήθεν ως ορθόδοξοι, χρησιμοποιούν ορθόδοξες εικόνες και αγιογραφίες, φωτογραφίες ιερών μας ναών και ιερέων, ονόματα ορθόδοξων ομάδων κ.α. Όλα αυτά με σκοπό να παρασύρουν στην σέχτα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Σαν δόλωμα στα ανυποψίαστα θύματα τους προσφέρουν δήθεν: κάποιο θαύμα, δουλειά, γάμο, υγεία, επιτυχία. Απαλλαγή από: θλίψη, δυσκολίες, κακοτυχίες, αρρώστιες, θάνατο.

Ένα από τα κύρια γνωρίσματα των αιρετικών σελίδων τους είναι η συνεχής επίκληση της λέξης ΑΜΗΝ. π.χ. Απάντησε ΑΜΗΝ, Αποδέξου το με ΑΜΗΝ, Δέξου το με ΑΜΗΝ, Λάβε το με ΑΜΗΝ, Πες ΑΜΗΝ, Πληκτρολόγησε ΑΜΗΝ, Το ΑΜΗΝ θα το κάνει να δουλέψει! Το ΑΜΗΝ θα σου τα κάνει όλα καλα! κλπ.

Με μια πρόχειρη έρευνα βρήκαμε τους παρακάτω λογαριασμούς και ομάδες, σελίδες – παγίδες προσηλυτισμού – της αίρεσης » Εκκλησία του παντοδύναμου Θεού» στο facebook:

Αγαπώ τον Ιησού Χριστό. [https://www.facebook.com/Αγαπώ-τον-Ιησού-Χριστό-100121216075924]
Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού. [https://www.facebook.com/followjesuschrist.el]
Άρωμα αγάπης. [https://www.facebook.com/groups/2032904723691284]
Δόξα τον Θεό. [https://www.facebook.com/groups/1071787176881347]
Η αγάπη του Θεού .[https://www.facebook.com/groups/402217878483412]
Η Παναγία η Βοήθεια..[https://www.facebook.com/groups/1071787176881347]
Η Παναγία της Βοήθειας.[https://www.facebook.com/groups/463525642388598]
Η Παναγία, το Στήριγμα μας..[https://www.facebook.com/groups/884645622948064]
Ο Θεός Είναι Παντού. [https://www.facebook.com/groups/httpsm.me111189908359085refpggr09]
Ο Χριστός και η Παναγιά βοήθεια μας. [https://www.facebook.com/profile.php?id=100090269194832]
Παναγία βοήθησέ μας!.[https://www.facebook.com/groups/virginmaryhelpus]
Παναγια Μεγαλοχαρη.[https://www.facebook.com/Παναγια-Μεγαλοχαρη-107180052261681]
Προσευχη.[https://www.facebook.com/prayer1991]
Συμπονετική μητέρα-Παναγία [https://www.facebook.com/groups/httpsm.mejesuschrist91refzy2gr2d03]
Το Έλεος του Θεού [https://www.facebook.com/groups/2971684676456312/]
Υπεραγία Θεοτόκε [https://www.facebook.com/groups/255856741658206/]
Χαιρετισμοί Της Παναγίας [https://www.facebook.com/groups/765585371145918]


Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού». Η παγίδευση των Πιστών διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

του Ιωάννου Μηλιώνη, εκπαιδευτικού, μέλους της Π.Ε.Γ.

Από δεκαετίας και πλέον το διαδίκτυο (Internet) και ειδικά τα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» (Social Media, facebook κλπ) δέχονται ένα καταιγισμό «θρησκευτικής» παραπληροφόρησης.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις εκατοντάδες ιστοσελίδες που κρυπτόμενες πίσω από τη δυνατότητα μυστικότητας του διαδικτύου διακινούν ένα ετερόκλητο «φιλοσοφικό», «θρησκευτικό» ή υλικό «εσωτερικής ανάπτυξης».

Στο διαδίκτυο κανείς δεν μπορεί να ανακαλύψει «ποιος είσαι» αν -όπως λέγεται χαριτολογώντας- είσαι σκύλος [1] ή άνθρωπος, πολύ δε μάλλον να ξεχωρίσει αν το μπέρδεμα που διακινείς έχει σχέση με κάποια «γνωστή θρησκεία» ή είναι το «απαύγασμα» της ταραγμένης ή διεστραμμένης προσωπικότητάς σου.

Το διαδίκτυο είναι μια τεράστια χοάνη που ανακατεύει και «σερβίρει» τα πάντα υπό τον μανδύα της αληθοφάνειας κι αλίμονο σε όποιον αποίμαντο πιστό θελήσει να ενημερωθεί για θέματα εκκλησιαστικά ή ακόμη και θρησκευτικά, θρησκειολογικά, μεταφυσικά ή και αποκρυφιστικά από το διαδίκτυο.

Κάτι παρόμοιο ή και χειρότερο συμβαίνει με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ειδικά με το Facebook το επικρατέστερο από αυτά.

Τυπικά, το Facebook είναι «ένας δημοφιλής ελεύθερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης» που «επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να δημιουργούν προφίλ, να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο, να στέλνουν μηνύματα και να διατηρούν επαφή με τους φίλους, τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους».

Ουσιαστικά, είναι ένας ελεύθερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που ο καθένας μπορεί να εγγραφεί, να δημιουργήσει αναρίθμητα προφίλ και να διακινήσει τα πάντα: φιλικές επικοινωνίες, ερωτικές παρενοχλήσεις ή προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, τουτέστιν από τις πιο σκοτεινές προσωπικές του επιδιώξεις μέχρι τις αγνότερες και ειλικρινέστερές του διαθέσεις.

Και φυσικά, η ανειλικρίνεια παίζει πρωτεύοντα ρόλο σ’ όλα αυτά καθώς ο άνθρωπος -κι ειδικά ο άνθρωπος ο εκτός Εκκλησίας- ασκεί την ανειλικρίνεια ως αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του, συχνά χωρίς καν να αντιλαμβάνεται ότι μετέρχεται την άχαρη, φθοροποιό και καταστροφική αυτή δευτέρα φύση.

Μέσα στο κυκεώνα αυτό του Facebook, κινούνται και ποικίλα πρόσωπα και ομάδες -με πρόσωπο ή προσωπείο- που διακινούν τα θρησκευτικά τους πιστεύω, πολλά με σημαντική εξάπλωση, με μικρούς ή μεγάλους αριθμούς «φίλων» (friends), «μελών» (members), «ακολούθων» (followers) ή προτιμήσεων (likes).

Μέσα σε όλα τα παραπάνω και η «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» (The Church of Almighty God) [2] η οποία στην βασική Ελληνική ιστοσελίδα της, μεταξύ άλλων διακηρύττει: «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, τώρα, στους έσχατους καιρούς, είναι η πιο κρίσιμη στιγμή να καλωσορίσουμε τον ερχομό του Κυρίου. Πως πρέπει να το κάνουμε; Πως μπορούμε να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών και να αποκτήσουμε αιώνια ζωή; Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Αιτείτε, και θέλει σας δοθή• ζητείτε, και θέλετε ευρεί, κρούετε, και θέλει σας ανοιχθή» (Μτ 7:7). Τα μυστήρια της βασιλείας αποκαλύπτονται εδώ για να σου καταδείξουν το μονοπάτι της βασιλείας. Ας το εξερευνήσουμε κι ας συναναστραφούμε μαζί» [3].

Ωραία και θεάρεστα ακούγονται όλα αυτά στον ανυποψίαστο αναγνώστη και πέραν από τα ορθογραφικά λάθη και τη χρήση μετάφρασης στο παραπάνω κείμενο, δεν βλέπει πιθανώς κάποια κακοδοξία ή παραποίηση της Αγίας Γραφής στα συγκεκριμένα χωρία, σε αντίθεση με την παραποίηση των κειμένων της Γραφής, που αποτελεί κανόνα π.χ. στη διαβόητη κακόδοξη «γραφή» της «Εταιρίας «Σκοπιά»», των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», τη «Μετάφραση Νέου Κόσμου».

Επιφανειακά λοιπόν δε φαίνεται κάτι το κακόδοξο στην συγκεκριμένη «Ομολογία»• τότε, που είναι το πρόβλημα; θα ερωτήσει κανείς.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ο βασικός τίτλος της εν λόγω ιστοσελίδας τους εξαγγέλλει ότι «Ο Χριστός των εσχάτων ημερών εμφανίστηκε στην Κίνα» κι ότι «Η Κρίση ξεκινά από τον Οίκο του Θεού».

Άρα, βρισκόμαστε ήδη, αδελφοί, προ του Κυρίου και της Δευτέρας Παρουσίας Του; Αυτό μας λέει, τουλάχιστον η επίσημή τους ιστοσελίδα. Και πως έγινε αυτό χωρίς να το αντιληφθούμε; Εν κρυπτώ και παραβύστω;

Το υπόλοιπο της ιστοσελίδας γέμει [=είναι γεμάτο]: εικόνων Χριστιανικών -Δυτικής τεχνοτροπίας-, διαφόρων Ευαγγελικών ρήσεων -εν μεταφράσει-, απεικονίσεων του Κυρίου ημών -ως ξανθού, γαλανομάτη και μειδιώντος-, δεκάδων βιβλίων δικής τους έκδοσης, βιντεοταινιών και ύμνων, καθώς και φωτογραφιών συνάξεων οπαδών, συχνά ασιατικής προέλευσης.

Άλλο κύριο χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι η συχνή αναγραφή της λέξης «ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ» με κεφαλαία και εντός πλαισίου και η καταγγελία κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) για την απηνή δίωξη της «Εκκλησίας» τους.

Αλλά, ας έλθουμε στην ουσία του θέματος. Κατά την «Διαδικτυακή Εγκυκλοπαίδεια» (Wikipedia): «Η «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» ή «Αστραπή από Ανατολών» (Eastern Lightning), κατά άλλη ονομασία, είναι ένα νέο θρησκευτικό κίνημα που ιδρύθηκε στην Κίνα το 1991 και αριθμεί τρία έως τέσσερα εκατομμύρια μέλη κατά τις εκτιμήσεις των κυβερνητικών πηγών της Κίνας, αν και μελετητές θεωρούν τα στοιχεία αυτά διογκωμένα.

»Το όνομα «Αστραπή από Ανατολών» προέρχεται από την Καινή Διαθήκη: «ώσπερ γαρ η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δυσμών, ούτως έσται και η παρουσία του υιού του ανθρώπου» [4].

»Η βασική διδασκαλία του κινήματος είναι ότι ο Ιησούς Χριστός επέστρεψε στη γη στις μέρες μας ως ενσαρκωμένος Παντοδύναμος Θεός, αυτή τη φορά όχι ως άνδρας, αλλά ως μια γυναίκα Κινέζα [5].

»Το κίνημα χαρακτηρίζεται από τις κινεζικές αρχές ως xie jiao -όρος που μεταφράζεται ως «κακή λατρεία«, αλλά που χρησιμοποιείται ακόμη από την εποχή της δυναστεία των Μίνγκ ως χαρακτηρισμός της «ετεροδιδασκαλίας»- και κατηγορείται για διάφορα εγκλήματα [6].

»Οι χριστιανικές ομολογίες δεν το αναγνωρίζουν ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το κίνημα ως λατρεία (cult) και μάλιστα ως «τρομοκρατική οργάνωση«.

»Οι ίδιοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες και υπάρχουν μελετητές που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες κατηγορίες που έχουν διερευνηθεί μέχρι στιγμής είναι πράγματι ψευδείς ή υπερβολικές».

Τι συμβαίνει λοιπόν στην πραγματικότητα; Έχουμε εδώ μια ακόμη «χριστιανική» ομολογία την οποία η «κακή» Κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί να διαβάλει;

Ιστορικά, η «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» ιδρύθηκε από τον Ζάο Γουέϊσαν (Zhao Weishan) τη δεκαετία του 1990 (1991;), ως η «Αστραπή από Ανατολών», με βασική πίστη αναφερόμενη σε μια μυστηριώδη γυναίκα που φέρεται να είναι η μετενσάρκωση του Χριστού. Άρθρο του 2001 στην ασιατική έκδοση των Times [7] αναφέρει ότι η γυναίκα αυτή ήταν η Γιάγκ Σανμπίν (Yang Xiangbin), ερωμένη του Ζάο. Τη θέση αυτή -της μετενσάρκωσης του Χριστού- διεκδίκησε αργότερα άλλη γυναίκα, η Λού Γεντσόν (Lu Yingchun) [8]. Το 1995 ο Ζάο εγκατέλειψε την Κίνα για τις Η.Π.Α. και η κινεζική κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου τη σέκτα.

Το πρώτο που θα πρέπει να αξιολογήσουμε εδώ είναι η κατ’ αρχές αντίχριστη διδασκαλία ότι ο Κύριός μας είναι ήδη εδώ, σωματικώς˙ ότι η Δευτέρα Παρουσία Του έχει ήδη συντελεστεί, χωρίς να αντιληφθούν «τον υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής».

Το δεύτερο είναι ότι ο «Κύριος που ενσαρκώθηκε» δεν έχει την γνωστή Θεανδρική μορφή Του, αλλά τη μορφή μιας κινέζας γυναίκας άρα στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αποδοχή του «δόγματος της μετενσάρκωσης».

Αλλά, ακόμη κι αν παραθεωρήσουμε τη δογματική διδασκαλία της οργάνωσης κι αν δεχθούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα από τους Νόμους των ανθρώπων να πιστεύει όπου θέλει, παραμένει το στοιχείο της ανειλικρίνειας και της προσπάθειας παγίδευσης ανύποπτων πολιτών.

Η οργάνωση/σέκτα «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» στη χώρα μας δεν παρουσιάζει το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν ομολογεί ευθαρσώς την πίστη της ότι ο «Χριστός» ήλθε και σήμερα αποτελεί ενσάρκωση μιαςκινέζας γυναίκας, ώστε ο καθένας ελεύθερα να αποφασίσει εάν θα ενταχθεί ή όχι. Αντιθέτως -και ειδικά στο Facebook- χρησιμοποιεί δεκάδες εικονικά προφίλ (fake profiles) που δήθεν ανήκουν σε πραγματικά πρόσωπα και τα οποία αναρτούν εικόνες Αγίων και της Υπεραγίας Θεοτόκου και προσκαλούν ανυποψίαστους, Ορθόδοξους πιστούς να γίνουν «φίλοι» (friends), «μέλη» (members), να τους «ακολουθούν» (followers) ή να τους προτιμούν (likes).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Facebook εκατοντάδες παγιδευμένοι Ορθόδοξοι πιστοί που νομίζουν τις ιστοσελίδες αυτές ως Ορθόδοξες, Εκκλησιαστικές.

Η κακόδοξη αυτή οργάνωση κυκλοφορεί στην Ελλάδα και με πολλά άλλα διαφορετικά ονόματα· κάποια από αυτά είναι: «Η καλή γη της Χαναάν», «Ευαγγέλιο του ερχομού της Βασιλείας», «Αστραπή της Ανατολής», «Θεού κατοικητήριο. Αιώνια Πόλη», «Μήτηρ Των Εκκλησιών» κ. α.

Κατωτέρω, ως δείγμα, μια από τις εκατοντάδες σελίδες τους στο Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014103999626

Μήπως είναι καιρός να απασχολήσει το θέμα την Ι. Σύνοδο;

______________________________________

1 «Στο Internet κανείς δεν ξέρει αν είσαι σκύλος». Κλασική χιουμοριστική «ατάκα» του διαδικτύου.

2 https://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Lightning

3 https://el.kingdomsalvation.org/

4 Ματθ. ΚΔ΄ 27.

5 Οι υπογραμμίσεις, δικές μας.

6 http://archive.is/VnXke. [Το Βήμα. Απειλή για την Κίνα η αίρεση «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» 14-8-2014]

7 http://archive.is/g81dj. [Eastern Lightning: China’s Murderous Doomsday Cult. 8-8-2014]

8 https://wrldrels.org/2017/10/16/lu-yingchun-zhang-fan-group/

Αναδημοσίευση από


«Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού». Η εγκληματική δράση.

«Πλανᾶσθε͵ μὴ νοοῦντες τὰς Γραφάς» (Ματθ. 22.29).

Καταστροφική λατρεία είναι μια οργάνωση της οποίας τα μέλη έχουν στρατολογηθεί με ανήθικα και παραπλανητικά μέσα. Οι οπαδοί, με διαδικασίες πλύσης εγκεφάλου καταλήγουν πειθήνια όργανα του ηγέτη της ομάδας, χάνοντας την προσωπικότητά τους και την ελευθερία τους. Περιττό να πούμε πως χάνουν ολοκληρωτικά και την ικανότητα κριτικής σκέψης. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Οι ομάδες αυτές πού χαρακτηρίζονται καταστροφικές «λατρείες» έχουν αποδεδειγμένως αναμειχθεί σε συγκεκριμένες παράνομες καί ανήθικες πρακτικές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

Ή κακοποίηση, ή παραμέληση και ο θάνατος παιδιών.
Ή παράνομη μετανάστευση.
Ή χρήση, ή διακίνηση και ή εμπορία ναρκωτικών.
Ό δόλος και ή εξαπάτηση στη στρατολογία οπαδών.
Παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις με κολοσσιαία κέρδη.
Κλοπές.
Απειλές, ταλαιπωρία και εκβιασμοί των οικογενειών και των φορέων πού ασκούν δυσμενή κριτική στη «λατρεία» με μηνύσεις και αχρείες πράξεις.
Αποθήκευση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.
Σεξουαλική κακοποίηση και πορνεία.
Απαγωγές, φόνοι, απόπειρες φόνων.
Ψυχολογική και συναισθηματική φθορά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά παρουσιάζει και η λεγόμενη «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ» (γνωστή και ως Ανατολική Αστραπή -Eastern Lightning), η οποία δραστηριοποιείται έντονα και στην πατρίδα μας. Η δράση της χαρακτηρίζεται από αθέμιτα μέσα προσηλυτισμού– ιδιαίτερα στον χώρο του διαδικτύου– και οφείλουμε να αναφέρουμε μερικά στοιχεία για αυτήν. Ωστόσο επειδή το θέμα του προσηλυτισμού, αυτής της σέκτας, έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο του κ. Ιωάννη Μηλιώνη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος [1], σήμερα θα παρουσιάσουμε γεγονότα από την δράση της.

Βασικό όπλο στην παγίδευση των οπαδών είναι η σταδιακή υποβάθμιση του Λόγου Του Θεού, ώστε να μην υπάρχει κανόνας ελέγχου της ψευτοδιδασκαλίας. Έτσι παρουσιάζει σταδιακά τα δόγματά της. Αναφέρουμε κάποια:

1. Η προσωπική θρησκευτική εμπειρία αντικαθιστά την αυθεντία της Αγίας Γραφής σε θέματα διδασκαλίας. (βλ. Προτεστάντες)

2. Η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού έγινε μυστικώς. (βλ. Μάρτυρες του Ιεχωβά)

3. Ο Ιησούς επέστρεψε ως μια 30χρονη γυναίκα.

4. Η Αγία Γραφή έχει αντικατασταθεί από μια Τρίτη Διαθήκη που αποκαλύφθηκε από τη γυναίκα Ιησού. (βλ. Μορμόνους)

5. Οι χριστιανοί που ενώνονται με τη γυναίκα-Ιησούς θα ανέβουν μαζί της στον ουρανό στην επερχόμενη αποκάλυψη. (βλ. πεντηκοστιανό δόγμα αρπαγής της εκκλησίας)

Οι βλάσφημες κακοδοξίες της σέκτας δεν θα μας απασχολήσουν σε αυτό το άρθρο [2]. Θα εστιάσουμε στη δράση της.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σύμφωνα με το BBC, τα νέα μέλη της σέκτας αναγκάζονται να κάνουν χρηματικές δωρεές, να διακόψουν τους δεσμούς με τις οικογένειές τους και μετατρέπονται σε φανατικούς οπαδούς. Αναζητώντας νέους οπαδούς, τα μέλη της Εκκλησίας του Παντοδύναμου Θεού συχνά απαγάγουν και βασανίζουν ανθρώπους! [3]

Όπως δημοσιεύθηκε στον Ελληνικό και στον διεθνή τύπο, τα έξι μέλη της, παράνομης από το 1995, αίρεσης «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μια γυναίκα γιατί αρνήθηκε να τους δώσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Το έγκλημα έγινε το 2014 σε ένα κατάστημα των McDonald’s σε μια μικρή πόλη της ανατολικής Κίνα, όταν οπαδοί της σέκτας διενεργούσαν εξόρμηση προσηλυτισμού. Ένας από τους δράστες δήλωσε κυνικά: «Τη χτυπούσα με όλη μου τη δύναμη και την ποδοπατούσα. Ήταν δαίμονας. Έπρεπε να τον καταστρέψουμε» [4].

Υπάρχει πλούσιο «αστυνομικό δελτίο» από τη δράση της σέκτας:

1998: Η σέκτα υποκίνησε συνολικά οκτώ ταραχές για 12 ημέρες στην κομητεία Hetang, της επαρχίας Henan. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όχλος έσπασε τα χέρια και τα πόδια των θυμάτων και έκοψε ακόμη και τους λοβούς των αυτιών τους.

2010: Μετά τη δολοφονία ενός μαθητή δημοτικού σχολείου στο Χενάν, η αστυνομία ανακάλυψε ένα σύμβολο κεραυνού στο πόδι του θύματος – γνωστό σύμβολο της σέκτας. Το παιδί εξέφρασε την επιθυμία του να εγκαταλείψει την ομάδα και δολοφονήθηκε!

2012: Η σέκτα αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται πίσω από περισσότερες από 40 ταραχές σε ολόκληρη την Κίνα τον Δεκέμβριο του 2012, καθώς διέδιδε φήμες περί συντέλειας του κόσμου.

Το ίδιο έτος ο 36χρονος Min Yongjun,μαχαίρωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Chenpeng, στην επαρχία Henan και στη συνέχεια πήγε στο τοπικό σχολείο, και τραυμάτισε 23 μαθητές. Ο Μιν είπε ότι παρακινήθηκε από τις προφητείες της σέκτας για την ημέρα της Κρίσης [5].

Σύμφωνα με άρθρο του Jamie Frater [6]: «Οι οπαδοί δεν απομακρύνονται ποτέ από τη λατρεία επειδή δηλώνουν με γραπτή δήλωση ότι τα μέλη πρέπει να έχουν ακλόνητη πίστη, και όταν αυτό πάψει να ισχύει, θα τιμωρηθούν».

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σέκτα στοχεύει συνήθως γυναίκες από αγροτικές περιοχές των οποίων οι σύζυγοι είναι μετανάστες εργάτες και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του έτους μακριά από το σπίτι. Αυτές οι γυναίκες όταν ενταχθούν στην οργάνωση «δωρίζουν» αποταμιεύσεις και περιουσιακά στοιχεία [7] και στη συνέχεια εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους [8].

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο ώστε να υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την αναζήτηση τέτοιων γυναικών από το οικογενειακό τους περιβάλλον! [9]

ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (facebook κλπ.)

Η παρουσία της ομάδας είναι έντονη και παραπλανητική, ειδικά στο φέισμπουκ και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης: «Η οργάνωση/σέκτα «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» στη χώρα μας δεν παρουσιάζει το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν ομολογεί ευθαρσώς την πίστη της ότι ο «Χριστός» ήλθε και σήμερα αποτελεί ενσάρκωση μιαςκινέζας γυναίκας, ώστε ο καθένας ελεύθερα να αποφασίσει εάν θα ενταχθεί ή όχι. Αντιθέτως -και ειδικά στο Facebook- χρησιμοποιεί δεκάδες εικονικά προφίλ (fake profiles) που δήθεν ανήκουν σε πραγματικά πρόσωπα και τα οποία αναρτούν εικόνες Αγίων και της Υπεραγίας Θεοτόκου και προσκαλούν ανυποψίαστους, Ορθόδοξους πιστούς να γίνουν «φίλοι» (friends), «μέλη» (members), να τους «ακολουθούν» (followers) ή να τους προτιμούν (likes). [10]

Στο προφίλ της σελίδας μας στο ΦΒ λαμβάνουμε καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα φιλίας από ύποπτα προφίλ. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα φιλτράρεις όλα ένα-ένα επειδή δεν υπάρχουν εμφανείς πληροφορίες για το άτομο που αιτείται. Χρειάζεται μεγάλη και χρονοβόρα αναζήτηση μέσω των αναρτήσεων του ατόμου ή και τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχει αναρτημένα ώστε να οδηγηθείς σε ασφαλή συμπεράσματα για την πίστη του. Πρόσφατα λάβαμε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε τα εξής:

Eίμαι η …., η διαχειρίστρια της σελίδας Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού. Λυπάμαι που σας ενοχλώ και ελπίζω να μην χάσετε την υπέροχη πρόσκληση από τον Θεό να ευλογήσει εσάς και την οικογένειά σας. Θέλω να σας πω καλά νέα. Στις 8:30 το βράδυ, ο Πατέρας θα μοιραστεί τον λόγο του Θεού μαζί μας και θα προσευχηθεί για εμάς. Το σημερινό θέμα είναι: Πώς θα απαλλαγούμε από τα βάσανα και θα λάβουμε τις ευλογίες του Θεού! Μπορώ να σας προσθέσω σε αυτήν την ομάδα αν θέλετε; Α: Ναι Β: Δεν θέλω

Όταν επισκεφτήκαμε την ομάδα αυτή (Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού, followjesuschrist.el) [11], το πρώτο που είδαμε ήταν μια καρφιτσωμένη (δλδ. μόνιμη) ανάρτηση με φωτογραφία από Ορθόδοξο ναό! Αυτό από μόνο του αποτελεί αδίκημα γιατί εμφανώς παραπλανά τον επισκέπτη. Το γεγονός ότι έχει ήδη 6.749 άτομα που δήλωσαν ότι τους αρέσει, καθώς και 63 από τους φίλους μας (της σελίδας του Ι.Ν.Αγίων Ταξιαρχών Ιστιαίας) δείχνει ότι έχουν πετύχει το στόχο τους.

Η Ομάδα Αντιαιρετική Προσπάθεια για την Προστασία της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, με καθημερινές αναρτήσεις αποκαλύπτει τέτοια παραπλανητικά προφίλ και προτείνουμε στους φίλους αναγνώστες να την παρακολουθούν.

Η δράση των αιρέσεων και των παραθρησκευτικών ομάδων είναι πλέον πολύ έντονη στην πατρίδα μας. Η άγνοια, η αδράνεια αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους μας, για το απολωλός πρόβατο συντελεί στο να χάνονται ψυχές από τις πλάνες των αιρετικών. Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Και μας ελέγχει ο λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου:

«… περί των ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων και περί των άθεων αιρετικών που περικυκλώνουν από παντού, ως χείμαρροι και πλανούν πολλούς. Και από πού προέκυψε αυτό; Είναι φανερό ότι από την αγνωσία και απειρία των προϊσταμένων˙ διότι όπου υπάρχει απειρία ποιμένων, εκεί η των προβάτων απώλεια». [12]

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Χρησιμοποιήσαμε τον όρο «σέκτα» αν και στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο αναφέρεται ως «λατρεία».

1.Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού”. Η παγίδευση των Πιστών διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- Ιωάννη Μηλιώνη)

2. Για τις κακοδοξίες της «λατρείας» διαβάστε ανακοίνωση της Ι.Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ-Εν Πειραιεί τη 14η Οκτωβρίου 2019-«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ»:ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ

3. The Chinese cult that kills ‘demons’ – BBC News

4. The Chinese cult that kills ‘demons’ – BBC News

5. https://www.globaltimes.cn/daily-specials/
Quannengshen-oriental-lightning/

6. Listverse Authors – Listverse10 Disturbing Facts About the Church of Almighty God

7. https://www.sohu.com/a/347686247_220095

8. https://www.sohu.com/a/347686247_220095

9. http://www.fqnslm.com/

10. https://www.entaksis.gr/

11. https://web.facebook.com/followjesuschrist.el

12. PG 59.555-6 & https://www.entaksis.gr/

ΠΗΓΕΣ:

Αναδημοσίευση από


Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: