H νεοπροτεσταντική ομάδα «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».


Μπορείτε να διαβάσετε και αυτό:

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος. Απάνθισμα επιστολών. Που είναι η αλήθεια; (Αντιμετώπιση ενός αιρετικού).


Η Εκκλησία της Ελλάδος στέλνει μήνυμα αφύπνισης στους πιστούς για την εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι»,  που ετοιμάζει η νεοπροτεσταντική ομάδα “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση” από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας και Φθιώτιδας και από την άλλη η πολυπληθής οργάνωση δηλώνει έτοιμη να διανείμει 50 χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης με την διαδικασία του «door to door».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης, που προκύπτουν μέσα από την σελίδα της στο διαδίκτυο, operationjoshua, από το 2008 που ξεκίνησαν οι εκστρατείες σε όλη την χώρα μέχρι σήμερα, έχουν διανεμηθεί 1.308.213 καινές διαθήκες, με τους συμμετέχοντες να έχουν επισκεφτεί 7.158 χωριά. Στα δεκαπέντε αυτά χρόνια κοντά στους διοργανωτές έχουν βρεθεί 4.255 συμμετέχοντες.

Τόσο οι αριθμοί όσο και η δράση καθεαυτή έχει προκαλέσει για μια ακόμη χρονιά την κεφαλή της Ελληνικής Εκκλησίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατέψει τους πιστούς της, ώστε να μην πέσουν θύματα αγυρτών και ψευδοπροφητών, που στόχο έχουν τον προσηλυτισμό.

Σύμφωνα με τους ορθόδοξους αναλυτές, η Ιεραποστολική Ένωση με πρόσχημα κάθε χρόνο τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διοργανώνει εκστρατείες με στόχο να μοιράσει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη πίστη.

Για τον λόγο αυτό οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση ιδρύθηκε το 1981 από τον Κώστα Μακρή, ο οποίος το 1954 φοίτησε σε ιεραποστολικό σχολείο στον Καναδά και εντάχθηκε στην προτεσταντική κίνηση του Σπύρου Ζωδιάτη. Η οργάνωση ανήκει στις νεοπροτεσταντικές ομάδες.

Τόσο στα κείμενά τους όσο και στους λόγους τους δηλώνουν πως δέχονται το «Σύμβολο της Πίστεως», όμως την ίδια ώρα αρνούνται τους Αγίους Πατέρες, που το συνέταξαν και την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού που το διαφύλαξε. Λένε πως δέχονται μόνο την Αγία Γραφή, απορρίπτοντας όμως την ερμηνεία των Πατέρων. Από την άλλη αρνούνται την μητέρα όλων των Χριστιανών, την Παναγία, τους Αγίους, τις εικόνες, τα ιερά μυστήρια και απορρίπτουν όλη την Ιερά Παράδοση.

Το 2019 και σε εκστρατεία σε Αιτωλία και Ακαρνανία, πολλοί ορθόδοξοι πιστοί είχαν φτάσει στο σημείο να καταγγείλουν τα μέλη της οργάνωσης για άκρως “πιεστική επικοινωνία”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ομάδες αποτελούνταν από 20 ως 40 μέλη, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, με αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, που σάρωσαν τα χωριά της Μητροπόλεως με σκοπό να διανείμουν στους κατοίκους μια σακούλα που από την μια πλευρά είχε την επιγραφή «Χριστός Ανέστη» και την φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «αιτία όλων των κακών του κόσμου είναι η άγνοια των γραφών», ενώ από την άλλη πλευρά απεικονίζεται η Ελληνική σημαία με ανακοίνωση «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΚΤΛ».

Στο εσωτερικό της, η σακούλα είχε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ», εκδόσεων Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, χωρίς αρχαίο κείμενο, αλλά με μετάφραση και με διαπιστευτήρια προς τους καθηγητές που έκαναν την μετάφραση από την Ιερά Σύνοδο. Επίσης υπήρχαν τρία έντυπα, ένα για την μεταστροφή στο Χριστό ενός πρώην αμαρτωλού, ένα έντυπο με την ιδεολογία- πίστη της Ε.Ι.Ε. και μια απαντητική επιστολή, ώστε να αποσταλούν δωρεάν βιβλία, cd και DVD σε όποιον απαντήσει.

Και ενώ σε όλα τα έντυπα υπάρχει διεύθυνση για επικοινωνία μέσω διαδικτύου, γίνεται και η εξής προτροπή «Σε ενθαρρύνουμε να πηγαίνεις στην Εκκλησία της ενορία σου. Αν δεν σχετίζεσαι με την τοπική ενορία σου μπορείς να πας και σε μια Ευαγγελική Εκκλησία της περιοχής σου».

«Δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό» ξεκαθαρίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που έλαβε γνώση από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Και τονίζει ότι: «Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν ἀπό τίς πολλαπλές διασπάσεις τοῦ Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγῳ νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί τήν Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων». Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα της, την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Προσοχή στους ψευδοαγίους συστήθηκε στους πιστούς, με εγκύκλιο του που διαβάστηκε χθες, σε όλους τους Ναούς. Το εγκύκλιο σημείωμα με θέμα «Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και οι ψευδοπροφήτες» έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, στο οποίο τονίζεται ότι «στην σημερινή εποχή πλήθυναν οι εντός της Εκκλησίας ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έχουν παρασύρει έναν αριθμό πιστών και κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα ή αίρεση».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ δήλωσε: «κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν υποκατάστατα και μεσάζοντες σε άτομα που εμπορεύονται την ευσέβεια και την πίστη». Για να τονίσει ότι «προβάλλονται ψεύτικα πρότυπα στην ζωή των χριστιανών» καλώντας τους πιστούς να προσέχουν και να αφυπνισθούν. Υπάρχουν προβλήματα και στην επαρχία και στην Αθήνα από άτομα που εμπορεύονται την αδυναμία και την ολιγοπιστία, για να πει ότι «Δεν είναι υγιές αυτό. Προσοχή στους αγύρτες και στους ψευδοπροφήτες. Η κατάσταση αυτή ευνοεί ανθρώπους που δεν έχουν αληθινή πίστη και χρειάζονται «συνταγή» για την πίστη τους».

Αναδημοσίευση από [1] [2]

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: