Στέλιος Ταμάσιος. Αιρέσεις και συνδικάτα του εγκλήματος.

Στ. Ταμάσιος. Αιρέσεις και συνδικάτα του εγκλήματος.

Αποσπάσματα ομιλίας  στην ΙΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.

Η πιο επικίνδυνη μορφή οργανωμένου εγκλήματος σε παγκόσμια κλίμακα συντελείται στις μέρες μας από τις καταστροφικές σέκτες (destructive cults) ή «καταστροφικές λατρείες», όπως αποδίδεται ο όρος στα ελληνικά. Και περιλαμβάνει: από δολοφονίες, απαγωγές, εξαναγκαστική ασιτία, ευνουχισμό και παντός είδους κακοποίηση, μέχρι λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, κατασκοπεία, χρήση μέσων βιολογικού πολέμου και απόπειρα πρόκλησης πολέμου μεταξύ κρατών!…

Στα επόμενα δέκα χρόνια, μάλιστα, αναμένεται ότι οι καταστροφικές σέκτες θα αναλάβουν το έργο των συνδικάτων του εγκλήματος και θα αποτελούν τη μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα…. Ο τζίρος, άλλωστε, αρκετών τέτοιων οργανώσεων εκτιμάται ότι υπερβαίνει ακόμη και τον προϋπολογισμό μεγάλων χωρών!…

Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία κατέθεσε στην ΙΑ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας ο στρατιωτικός εισαγγελέας Κύπρου, κ. Στέλιος Ταμάσιος. Και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης «επιστράτευσης» κυβερνητικών και κοινωνικών φορέων για την αντιμετώπιση του τρομακτικού φαινομένου.

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις αλλά και τις σχετικές συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρά το ότι στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερες από 500 τέτοιες οργανώσεις, και στο παρελθόν θρηνήσαμε θύματα, και παρά το γεγονός ότι η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε -σε κάποιες περιπτώσειςευρήματα αντεθνικής και κατασκοπευτικής δράσης, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί!…

Έτσι, αντίθετα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα παραμένει τραγικά ανοχύρωτη απέναντι σε επικίνδυνες ομάδες, που συχνά κρύβονται πίσω από το μανδύα της θρησκείας….

Ενώ οι εκατοντάδες Έλληνες γονείς που έχασαν τα παιδιά τους σε τέτοιες οργανώσεις συνεχίζουν, μάταια, να ψάχνουν κάποια κρατική υπηρεσία για να ζητήσουν στήριξη και βοήθεια….Αλλά… έως πότε; Και γιατί;…..

α) Ο απολογισμός του αίματος

Ελάχιστο δείγμα, 22 μόλις περιστατικών «σεκτικού εγκλήματος», και μόνον εκείνων που σχετίζονται με την αφαίρεση ζωής. Ικανό, όμως να προκαλέσει τρόμο, καθώς «στάζει αίμα» από θανάτους που συνέβησαν στο όνομα κάποιας διαστροφικής αναζήτησης εξουσίας, χρήματος, ή μιας δήθεν αλήθειας.

1. «Ναός τού Λαού» στη Γουιάνα, με Αρχηγό τον Τζίμ Τζόουνς. Περίπου 1.000 οπαδοί αυτοδηλητηριάστηκαν στις 18-11-1998. Κι ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά που φονεύθηκαν!…

2. Σέκτα στην Ινδονησία, με πιθανά μέλη και στρατιωτικούς, φόνευσε 140 άτομα.

3. Ντέιβιντ Κορές, ο …«προφήτης της αιώνιας σωτηρίας», στο Γουάκο τού Τέξας. Το 1993 οδήγησε τους οπαδούς του στην καταστροφή: 95 άτομα κάηκαν ζωντανά. Μεταξύ τους και 17 παιδιά!….

4. «Τάγμα τού Ναού τού Ήλιου», τού Λικ Ζουρέ. Συνολικά 74 νεκροί από ομαδικές αυτοκτονίες-φόνους, το διάστημα από το 1994 έως το 1997.

5. «Πύλη τού Ουρανού». Ομαδική αυτοκτονία 39 μελών. Ανάμεσά τους κι επιστήμονες…

6. «Οι Άνθρωποι τού Κροκόδειλου». Από το Κογκό. Νεκροί 33.

7. Jombola Cult. Νεκροί πάνω από 30.

8. «Η Εκκλησία των Αμνών τού Θεού», τού νέο-πολυγαμικού μορμόνου Ε. Μπαρόν. Νεκροί, τουλάχιστον 20. Κι άλλοι 4 δολοφονημένοι το 1998, απ’ το γιό
του και διάδοχό του, Α. Μπαρόν.
9. Αντόλφο Ντέ Τζίζους Κονστάνζο και Σάρα Αλντρέτε. Νεκροί 24.

10. «Κοινότητα της Υπέρτατης Αλήθειας» τού γκουρού Σόκο Ασαχάρα. Δεκαοκτώ νεκροί και 5.000 τραυματίες ανύποπτοι πολίτες, από δηλητηριώδη αέρια που διοχέτευσε η σέκτα, στο μετρό τού Τόκιο, το 1995.

11. «Φονιάδες της Ζέμπρα». Νεκροί 15.

12. «Ναός της Αγάπης τού Γιαχβέ Μπεν Γιαχβέ». Νεκροί πάνω από 14.

13. «Θρησκεία της Αλήθειας» στην Τιχουάνα. Δώδεκα άνθρωποι, το 1990, ήπιαν φρουτοποτό με βιομηχανικό οινόπνευμα και πέθαναν.

14. «Η Οικογένεια» τού Τσάρλς Μάνσον. Δολοφόνησε περισσότερους από εννέα ανθρώπους.

15. «Ripper Crew». Νεκροί 18.

16. «Εκκλησία της Αιώνιας Ζωής», στη Ν. Κορέα. Νεκροί 7, το 1998.

17. «Διεθνής Εκκλησία Πεντηκοστιανών» της Βραζιλίας. Νεκροί 6, το 1998.

18. «Σατανιστική Σιβηριανή Λατρεία». Πέντε νεαρά αγόρια και κορίτσια νεκρά από πνιγμό, που αποτελούσε τον τρόπο…. μυήσεως στον 7ο βαθμό! Επίσης, 36 νέοι 12 έως 22 χρόνων κρεμάστηκαν από δέντρα και πέθαναν!…

19. «Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών». Αρχηγός ο Τζέφρι Λάνγκτον, που χτύπαγε τα παιδιά του κοινοβίου με κοντάρια, έβαζε τις γυναίκες να χορεύουν γυμνές, ενώ εκείνος τριβόταν με… περιττώματα! Το 1987 στο Οχάιο, αυτός και τα μέλη του περίμεναν να συναντήσουν… το Θεό και να δουν την συντέλεια!… Όταν κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη, πυροβόλησε και σκότωσε την πενταμελή οικογένεια Avery, για να κατευνάσει το θυμό τού Θεού!.. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 1990 και ο Λάνγκτον καταδικάστηκε σε θάνατο.

20. Ομάδα «Μούβ». Το 1985 σε σύγκρουση των μελών με την Αστυνομία, σκοτώθηκαν 11 άτομα κι έγιναν ζημιές 10.000.000 δολαρίων.

21. «Αθλητική Εκκλησία» στο Πόρτλαντ. Η αρχηγός Ε. Μπράουαντ και 8 μέλη, συνελήφθησαν το 1991, για τη δολοφονία μιας οκτάχρονης μικρούλας και τις συνθήκες δουλείας που επέβαλλαν σ’ αλλά παιδιά.

22. Τα γεγονότα της Παλλήνης και η τετραπλή αυτοκτονία γυναικών στην Κύπρο το 1992, λόγω εμπλοκής τους με μάγους και σατανιστές….

β) Συνδικάτα εγκλήματος στο όνομα κάποιου… Θεού

Το «Σεκτικό έγκλημα», που αποκάλυψε ο εισαγγελέας κ. Σ. Ταμάσιος, έλαβε τα τελευταία χρόνια τρομακτική έκταση και έξαρση. Παραμένει, όμως, ιδιαίτερα δύσκολο στην αντιμετώπισή του. Αφ’ ενός, επειδή πρόκειται για έναν καινούριο τομέα εγκληματολογικής επισκόπησης. Κι αφ’ ετέρου, επειδή κυριαρχούν σ’ αυτόν πολύ εφευρετικές εγκληματικές διάνοιες που εκπαιδεύονται να καμουφλάρονται και να εξαφανίζουν ίχνη…Ωστόσο, μπορεί να χωριστεί σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

1. Στα κοινά εγκλήματα που διαπράττονται κατά την διάρκεια τελετουργίας ή κατά την επιδίωξη των σκοπών της σέκτας. Συνήθως συντελούνται σε απόκρυφα και απρόσιτα μέρη, γι’ αυτό και αποκαλύπτονται πολύ αργά. Αλλά κι όταν εξιχνιάζονται, δεν αποδεικνύονται, εξαιτίας της απροθυμίας των μαρτύρων που διακατέχονται από ισχυρό φόβο. Και τέτοια είναι:

Η ανθρώπινη θυσία, κυρίως από σατανιστές.
Η πρόκληση θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμών.
Η σωματική βία, η στέρηση προσωπικής ελευθερίας, η απαγωγή.
Η αυτοκτονία, ύστερα από συγκεκριμένες οδηγίες των αρχηγών.
Η σεξουαλική εκμετάλλευση υπό μορφή σεξουαλικής τελετουργίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τον περασμένο Μάϊο, η καναδική εφημερίδα «Edmonton Sun», αποκάλυψε ότι οι άντρες μιας σέκτας στο Rocky Mountain House, παρέδιδαν τις συζύγους τους για σεξ στον αρχηγό, ως απόδειξη αφοσίωσής τους!… Και τέτοιες «χειραγωγικές ομάδες» μόνον στην συγκεκριμένη περιοχή τού Καναδά, υπάρχουν 300-500!…

Η οικονομική εκμετάλλευση και οι απάτες σε βάρος των μελών.

Οι καταγγελίες σε διεθνή κλίμακα είναι πάμπολλες.

Γνωστά είναι εξάλλου και το όσα δημοσιοποιήθηκαν για το σαηεντολογικό σωματείο ΚΕΦΕπου κηρύχθηκε παράνομο-και για τα ποσά των δολλαρίων που υποχρεώθηκε να επιστρέψει στους εξαπατηθέντες, ύστερα από δικαστικές διαδικασίες.

Γενικά, ο κύκλος εργασιών των «οικονομικών» σεκτών, εκτιμάται ότι υπερβαίνει κατά πολύ, ακόμη και τον προϋπολογισμό μεγάλων κρατών. Λ.χ. ο Μάστερ Ντάνγκ, αρχηγός της «Πνευματικής Ανθρώπινης Γιόγκα», γνωστής και ως «Ανθρώπινη Παγκόσμια Ενέργεια» (HUE), μόνον στο Βέλγιο αποκόμισε κέρδη πέραν τού ενός εκατομμυρίου δολαρίων!…

Κι αυτό, από τις ομιλίες και την προσφορά θεραπειών με επίθεση των χειρών, για… κάθε νόσο, σε διάφορες χώρες! Η βελγική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη εξάσκηση θεραπειών και καταδολίευση

Ήδη, όμως, η HUE, αναφερόταν στην ειδική έκθεση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ως ο μεγαλύτερος οργανισμός της «Νέας Εποχής», στη Γαλλία.

2. Στη δεύτερη κατηγορία -ανέφερε ο κ. Ταμάσιος- υπάγεται το κοινό έγκλημα που διαπράττεται λόγω επηρεασμού απ’ το δόγμα ή τους κανονισμούς της σέκτας. Όπως:

-Φόνος από απόγνωση και τρέλα. Στις 13 Σεπτεμβρίου, το πρακτορείο «Ρόιτερ» μετέδωσε ότι τα μέλη μιας σέκτας στην Ινδονησία χτύπησαν μέχρι θανάτου τρία άλλα μέλη. Και τούτο διότι, τους είχε ειπωθεί ότι στις 9 Σεπτεμβρίου ώρα 9 το πρωί θα ερχόταν το τέλος τού κόσμου, με αποτέλεσμα να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντά τους!…

Πρόκληση θανάτου λόγω άρνησης να γίνει μετάγγιση αίματος προς το άτομο που κινδυνεύει.
Πρόκληση θανάτου ή σοβαρής σωματικής -ψυχικής βλάβης, από άρνηση ιατρικής
φροντίδας και φαρμακευτικών μέσων της κλασσικής επιστήμης.
Πρόκληση αυτοκτονίας, όχι ύστερα από ρητές οδηγίες των αρχηγών, αλλά λόγω
επηρεασμού από τη διδασκαλία της ομάδας.

3. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα κοινά εγκλήματα που διαπράττονται υπό την κάλυψη της σέκτας, και τα όποία έχουν έπισημανθη πλειστάκις από τις αστυνομίες διαφόρων χωρών. Μνημονεύονται επίσης σε γενικές γραμμές, σε εκθέσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών, τού Ευρωπαϊκοϋ Κοινοβουλίου και τού Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για:

λαθρεμπόριο όπλων
διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών
παράνομη διακίνηση χρυσού, πολύτιμων λίθων κ.α.
οικονομικές απάτες και φοροδιαφυγή
κατασκοπεία, η κατ’ επέκταση προδοσία της χώρας.

γ) Ολοκληρωτικά δόγματα

Στο «Σεκτικό έγκλημα» περιλαμβάνονται επίσης:

ο ευνουχισμός,
η περιτομή σε άντρες και γυναίκες,
η εξαναγκαστική ασιτία,
η τρομοκρατία,
ο εκβιασμός,
η χειραγώγηση,
η εκμετάλλευση κάθε τύπου,
η στέρηση παιδείας στα
παιδιά,
η σωματική βία,
η καταδολίευση,
η παραπλάνηση,
η κατήχηση σε
ολοκληρωτικά δόγματα,
η πρόκληση διάλυσης οικογενειών
κ.α.

Ωστόσο, υπάρχουν και τα εγκλήματα κατά των κοινωνιών γενικότερα, όπως:

η χρήση δηλητηριωδών αερίων,
η χρήση μέσων βιολογικού πολέμου,
η υποκίνηση ή η μεθοδευμένη απόπειρα πρόκλησης πολέμου μεταξύ κρατών.

δ) Ειδικές αστυνομικές μονάδες

Απέναντι σ’ αυτήν την αυξανόμενη σύγχρονη τρομοκρατική απειλή -επεσήμανε ο στρατιωτικός εισαγγελέας- έχουν υπάρξει ενέργειες, συστάσεις και ψηφίσματα από το Ευρωκοινοβούλιο και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Με πιο πρόσφατη, τη Σύσταση Recommendation1412, στις 22 Ιουνίου 1999, που υιοθετήθηκε με παμψηφία των 286 μελών της. Και η οποία, εκτός των άλλων, εισηγείται και την
οικονομική στήριξη σχετικών κέντρων πληροφόρησης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά και τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, για την έρευνα των ομάδων αυτών.

Αξιόλογα είναι, επίσης τα μέτρα που έλαβε το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και η δημιουργία ειδικών αστυνομικών ομάδων στις ΗΠΑ, το Βέλγιο κ.α.

ε) Άμεσα μέτρα

Ωστόσο-κατέληξε ο κ. Ταμάσιος-είναι αναγκαία η συστράτευση κυβερνήσεων, εκκλησίας, κοινωνικών οργανισμών και φορέων της νεολαίας. Καθώς, σύμφωνα με εκτίμηση των στοιχείων που αναφέρθηκαν στο Συνέδριο «Violencia ’98» στη Βενεζουέλα, οι σέκτες πρόκειται να επιδοθούν σε επενδύσεις γης, πετρελαίου, στρατηγικών ορυκτών, βαρέων μηχανημάτων και μέσων ενημέρωσης.

Προβλέπεται, επίσης, να αναλάβουν, στα επόμενα 10 χρόνια, το έργο των συνδικάτων του εγκλήματος και να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Επομένως, η λήψη μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα και προτού να είναι, ήδη, πολύ αργά….

Πηγή: Περιοδικό Διάλογος, τεύχος 19, Ιανουάριος – Μάρτιος 2000.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: