Η Microsoft δημοσίευσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο «Σύστημα κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί δεδομένα δραστηριότητας σώματος. cryptocurrency system using body activity data» στις 26 Μαρτίου 2020. Η γραφική εργασία τους περιγράφει μια μέθοδο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που εκμεταλλεύεται δεδομένα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα σώματος ενός χρήστη για να ασκήσει μια νέα μορφή απόδειξης εργασίας. Το έγγραφο περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες:

«Για παράδειγμα, ένα εγκεφαλικό κύμα ή θερμότητα σώματος που εκπέμπεται από τον χρήστη όταν ο χρήστης εκτελεί την εργασία που παρέχεται από έναν πάροχο πληροφοριών ή υπηρεσιών, όπως η προβολή διαφημίσεων ή η χρήση ορισμένων υπηρεσιών Διαδικτύου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης.»

Διάγραμμα της εφεύρεσης.  Πηγή: Patentscope

Διάγραμμα της εφεύρεσης. Πηγή: Patentscope

Για την εφαρμογή της διαδικασίας, ένας διακομιστής παρέχει μια εργασία στη συσκευή ενός χρήστη, η οποία συνδέεται επικοινωνιακά με τον διακομιστή. Στη συνέχεια, ένας ειδικός αισθητήρας υποδεικνύει τη σωματική δραστηριότητα του ατόμου, ενώ ένα σύστημα κρυπτογράφησης επαληθεύει εάν τα δεδομένα δραστηριότητας σώματος πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το σύστημα κρυπτογράφησης. Τελικά, το σύστημα απονέμει κρυπτογράφηση στον χρήστη του οποίου τα δεδομένα δραστηριότητας σώματος είναι επαληθευμένα.

https://patentscope.wipo.int/search/docs2/nat/US291464337/pic/XRbmaD1BZzrQUI7eEkOEMZPYrA9VXeZy6QTUUCDlsqu-ZRqsI29VdDRGvSPl62AOMmb2-32_i3OM4LFymFGpx8t8EMGwqFuLcdGGiV9w8CowVPUggqeWhg8E6KJfEKfgLTNC7TNsGr16EXrFBVp0bYLJqbLx1I4eYTXViCD_-An03LFZwWJ-D3nRQHDc7VFC?docId=id00000096282963

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας Blockchain (αλυσίδας συστοιχιών) κερδίζουν έδαφος

Οι εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να πειραματίζονται με κρυπτογράφηση και blockchain (αλυσίδα συστοιχιών) σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους τους. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών χορήγησε 227 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το blockchain (αλυσίδα συστοιχιών)  από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2019.

Πρόσφατα, σε ένα άλλο τεχνολογικό μεγαθήριο, η IBM, απονεμήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη ενός λεγόμενου «αυτογνωστικού διακριτικού». Η ιδέα της εξέλιξης είναι ότι η υιοθέτηση νέων μορφών νομίσματος θα δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα επικύρωσης, ελέγχου ταυτότητας και συντονισμού συναλλαγών σε διάφορες

μορφές πληρωμής και συναλλαγών που παραδοσιακά είχαν μικρή ή καθόλου αλληλεπίδραση.

Ο Brian Amstrong, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια μέθοδο που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω Bitcoin ( BTC ) χρησιμοποιώντας διευθύνσεις email συνδεδεμένες με διευθύνσεις πορτοφολιού, χωρίς να επιβαρύνονται με χρεώσεις συναλλαγής.