Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

16.07.2013

Fitch: Παρελθόν το ΑΑΑ για τον EFSF

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) προχώρησε τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Έτσι, μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας την περασμένη Παρασκευή από το ΑΑΑ στο ΑΑ+, ο EFSF τοποθετείται πλέον στην ίδια βαθμίδα.

«Οι αξιολογήσεις του EFSF εδράζονται στις αμετάκλητες και άνευ προϋποθέσεων εγγυήσεις και υπερ-εγγυήσεις που προσφέρουν τα κράτη μέλη του ευρώ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Fitch, προσθέτοντας πως «η υποβάθμιση της Γαλλίας είχε ένα ιδιαίτερο βάρος στη λήψη της σημερινής απόφασης».

«Όλα τα δάνεια που καλείται να εκδώσει το ΕFSF καλύπτονται από χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ και ΑΑ+, όμως εάν το αξιόχρεο κάποιας από αυτές στο μέλλον υποβαθμισθεί κάτω του ΑΑ+, τότε θα χρειασθεί και νέα αναθεώρηση της αξιολόγησής του. Οι προοπτικές πάντως για την αξιολόγηση του ταμείου διάσωσης χαρακτηρίζονται σταθερές και δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον άλλη υποβάθμισή του», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

zougla.gr

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: