Νέο ρεκόρ για την ανεργία στην Ευρωζώνη, στο 12,2% (19,4 εκατομμύρια άτομα) τον Απρίλιο του 2013. Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα.

31.05.2013

Η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, φθάνοντας στο 12,2%, το υψηλότερο ποσοστό από την κυκλόφορία του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat.

Το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται ασταμάτητα από τα μέσα του 2011. Η νέα αύξηση κατά 0,1% από 12,1% του προηγούμενου μήνα δεν υπερέβη τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών.

Τον Απρίλιο, άλλοι 95.000 άνθρωποι εντάχθηκαν στις τάξεις των ανέργων στην Ευρωζώνη, με το σύνολο να φτάνει τα 19,4 εκατομμύρια άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 1,64 εκατομμύρια άτομα υψηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει 3,6 εκατ. πρόσωπα κάτω από 25 ετών, γεγονός που σημαίνει πως η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 24,4%.

Η Ελλάδα και η Ισπανία συνεχίζουν να είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο, με την Αθήνα να καταγράφει συνολικό ποσοστό ανεργίας 27% το Φεβρουάριο (τα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία που επικαλείται η Eurostat) και την Μαδρίτη να καταγράφει ένα 26,8% τον Απρίλιο.

Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 62,5% στην Ελλάδα και στο 56,4% στην Ισπανία.

Από την άλλη πλευρά, η Αυστρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, με 4,9% και την ακολουθεί η Γερμανία με 5,4%. Η ανεργία των νέων κάτω των 25 φθάνει το 8%, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό είναι χαμηλότερο, στο 7,5%.

Στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών .το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 11% τον Απρίλιο. με άλλα 104.000 πρόσωπα να εντάσσονται στους καταλόγους των ανέργων και το σύνολό τους να ανέρχεται σε 26,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στη Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μετά τη Γερμανία, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε ιστορικό ρεκόρ τον Απρίλιο,

ενώ στην Ιταλία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 ετών, με το 40% των νέων να μην έχει δουλειά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση της Eurostat ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη αυξήθηκε το Μάιο στο 1,4%, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Το κόστος της ενέργειας συνέχιζαν να μειώνεται (-0,2%), αλλά αυτό εξισορροπήθηκε από τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των υπηρεσιών.

news.in.gr

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: