Παρέμβαση στον ορισμό κατώτερου μισθού το 2014 προβλέπει το Μνημόνιο 3.

Μπορείτε να δείτε και το άρθρο μας : Αναλυτικά το Μνημόνιο 3 (ΙΙΙ). Το πλήρες κείμενο.

___

13.03.2013

Ξεκάθαρη αναφορά σε νέα παρέμβαση στο σύστημα του κατώτερου μισθού από το πρώτο τρίμηνο του 2014, προκειμένου να συμβάλει περαιτέρω στη τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο σκέλος 4 (Μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών), το νέο Μνημόνιο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Από το Q1 (πρώτο τρίμηνο) του 2014 η κυβέρνηση θα αναθεωρεί το σύστημα του κατώτερου μισθού με σκοπό πιθανές βελτιώσεις πάνω στην απλότητά του και την αποτελεσματικότητα στη προώθηση της απασχόλησης και της μάχης έναντι της ανεργίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Έτσι, αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γ.Μέργου, φαίνεται πως η τοποθέτησή του συμβάδιζε με το πνεύμα του Μνημονίου.

Η κυβέρνηση συνέχισε την επιχείρηση υποβάθμισης του θέματος και σήμερα, Τετάρτη, το πρωί στο Mega, o υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης ανέφερε πως στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.

Χθες, Τρίτη, για το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού ο Γιώργος Μέργος υπαναχώρησε μετά από πιέσεις που δέχθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, λέγοντας πως εξέφρασε προσωπικές του απόψεις και ότι οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κατά την ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Γιώργος Μέργος είχε επισημάνει ότι στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Έντονη είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ για το ζήτημα, με τον Γ.Παναγόπουλο να δηλώνει στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «εάν υπάρξει και η παραμικρή υπόνοια ότι έρχεται περαιτέρω μείωση θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη».

news.in.gr

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: