Σαν σήμερα : 10 Σεπτεμβρίου.

1611: Αποτυχημένη επανάσταση στην Ήπειρο από τον μητροπολίτη Λάρισας και Τρίκης Διονύσιο τον Φιλόσοφο, τον αποκληθέντα από τους Οθωμανούς «Σκυλοφιλόσοφο». Ο Διονύσιος θα συλληφθεί και θα γδαρθεί ζωντανός.
 
1823: Ο Σιμόν Μπολιβάρ, που οδήγησε τους Νοτιαμερικανούς στην ανεξαρτησία από την Ισπανία, ανακηρύσσεται πρόεδρος του Περού.
 
1827: Οι ναύαρχοι Κόδριγκτον της Αγγλίας και Δεριγνί της Γαλλίας ανακοινώνουν με έγγραφό τους στον Ιμπραήμ πασά ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη του Λονδίνου απαγορεύεται κάθε κίνηση στρατευμάτων.
 
 
1919: Υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Γερμανού (Σεν Ζερμέν), μεταξύ των νικητών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της νεοσύστατης Δημοκρατίας της Αυστρίας, που βάζει τέλος στην Αυτοκρατορία της Αυστροουγγαρίας. Με τη συνθήκη αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας και του Κράτους των Σλοβένων, Κροατών και Σέρβων.
 
1925: Υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (Αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ.
 
1931: Ογκώδεις διαδηλώσεις και αναταραχές στο Λονδίνο, μετά την απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου για αύξηση των φόρων και περικοπή των μισθών, που έγιναν για να περιοριστεί το έλλειμμα.

Πηγή : http://www.sansimera.gr/almanac/1009

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: