Ιούλιος 2012 : Ο θερμότερος μήνας στην ιστορία των ΗΠΑ!

Από πιο μπλε χρώμα (-2°F) προς το πιο κόκκινο (+8°F), με ουδέτερο το λευκό, η διαφορά από το μέσο όρο της θερμοκρασίας του Ιουλίου

08.08.2012

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν εκ πείρας ότι αυτό το καλοκαίρι στη χώρα τους είναι ασυνήθιστα καυτό και ξηρό. Τα στατιστικά στοιχεία όχι μόνο το επιβεβαιώνουν, αλλά υπερθεματίζουν: Ο περασμένος Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας στην ιστορία των ΗΠΑ, τουλάχιστον από το 1895 οπότε υπάρχουν καταγεγραμμένα μετεωρολογικά δεδομένα.
 
 
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η μέση θερμοκρασία στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Ιουλίου ήταν 77,6 βαθμούς Φαρενάιτ (25,3 βαθμούς Κελσίου).

Η θερμοκρασία αυτή είναι 3,3 βαθμούς Φαρενάιτ (1,5  βαθμούς Κελσίου) υψηλότερη από οποιοδήποτε άλλο Ιούλιο στην μετεωρολογική ιστορία των ΗΠΑ. Δεδομένου δε ότι ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του χρόνου, τότε πρόκειται γενικότερα για το ζεστότερο μήνα στη χώρα, από τότε που υπάρχουν στοιχεία.

Οι υψηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες στις ΗΠΑ άρχισαν να καταγράφονται από τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες-ρεκόρ του Ιουλίου έχει ως αποτέλεσμα το 2012 να αποτελεί ήδη το ζεστότερο έτος για τη χώρα.

Οι φετινές ζέστες στις ΗΠΑ συνοδεύονται από εξίσου ασυνήθιστες συνθήκες ξηρασίας, κυρίως στις κεντρικές πεδιάδες και στις μεσοδυτικές πολιτείες. Οι συνθήκες αυτές ευνοούν τις πυρκαγιές οι οποίες έχουν κατακάψει μέχρι στιγμής πάνω από 2 εκατ. εκτάρια (8 εκατ. στρέμματα) βλάστησης.

Η θερμοκρασιακές ανωμαλίες φυσικά δεν περιορίζονται στις ΗΠΑ. Στις αρχές του μηνός η NOAA έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που εξηγούν τα φαινόμενα τήξης που παρατήρησαν οι δορυφόροι σχεδόν σε όλη την έκταση των παγετώνων της Γροιλανδίας.

Το λιώσιμο των παγετώνων ακολούθησε την ασυνήθιστη παραμονή βαρομετρικών υψηλών πάνω από τη Γροιλανδία, αλλά και γενικότερα το βορειοδυτικό Ατλαντικό, με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας έως και 11 βαθμούς Φαρενάιτ (6,1  βαθμούς Κελσίου) πάνω από το μέσο όρο για την εποχή!

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231208682

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: