Ε.ΥΔ.Α.Π. – Το σύμβολό της παραπέμπει στο 666

Η Νέα Εποχή χρησιμοποιεί τον αριθμό 666 και τους συμβολισμούς του επίμονα και αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια. Τον χρησιμοποιεί είτε φανερά είτε συγκαλυμμένα, μα ο σκοπός είναι πάντα ίδιος: η εξοικείωση των ανθρώπων με το 666 αρχικά κι εντέλει η αποδοχή του (ως κάτι φυσιολογικό, ασήμαντο κι ακίνδυνο).

Κατά μία ακόμη «σύμπτωση» λοιπόν, ο εν λόγω αριθμός αποτελεί το σύμβολο της Ε.ΥΔ.Α.Π., με έντεχνη απόκρυψή του για τα μάτια των περισσότερων ανθρώπων.

Πράγματι, το σύμβολο της Ε.ΥΔ.Α.Π. με μια πρώτη ματιά θυμίζει ίσως νερό που περιδινίζεται (δίνη νερού). Αν κοιτάξουμε προσεκτικότερα όμως, βλέπουμε ότι η δίνη αυτή αποτελείται ουσιαστικά από 3 διακριτά χρώματα (σκούρο μπλε, γαλάζιο και λευκό). Το λευκό είναι έξυπνα συγχρόνως και φόντο αλλά και διαχωριστικό χρώμα όμως, που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται εντέλει ως σχήμα. Πράγματι, στην παραπάνω κινούμενη εικόνα αντικαταστήσαμε με κόκκινο το λευκό, ώστε να φαίνεται καλύτερα. Βλέπουμε λοιπόν ότι το κάθε ένα από τα τρία χρώματα σχηματίζει τον αριθμό 6. Στην παρακάτω εικόνα είναι απομονωμένο το σύμβολο της Ε.ΥΔ.Α.Π.. Τώρα, όμως που συνειδητοποιήσαμε τί βλέπουμε δεν είναι πιο φανερό από ποτέ;

Απορίας άξιον, γιατί η Ε.ΥΔ.Α.Π. επέλεξε αυτό το σύμβολο. Τυχαίο; Σύμπτωση πάλι; Ή μήπως δεν υπάρχουν άλλοι συμβολισμοί για το νερό (ποτάμι, βρύση, κτλ.). Σε τελική ανάλυση τα αρχικά Ε.ΥΔ.Α.Π., δεν αρκούν για τον ορισμό της εταιρείας; Γιατί είναι απαραίτητο κι ένα σύμβολο;

Τέλος, μπορείτε ν’ ανατρέξετε σε κάποιον λογαριασμό της Ε.ΥΔ.Α.Π. αν θέλετε να δείτε το σύμβολο αυτό και τη χρήση του, όπως και στις κάτωθι διευθύνσεις:

http://www.eydap.gr/

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Eydap_logo.gif

Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: