Θανατική ποινή σε όποιον προσβάλλει τον Μωάμεθ ή τίς γυναίκες του, στο Κουβέιτ!

12.04.2012

Υπερψηφίστηκε σήμερα στο Κουβέιτ μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, η οποία προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής για τα εγκλήματα της βλασφημίας και της προσβολής όχι μόνο του προφήτη Μωάμεθ αλλά και των συζύγων αυτού!

Σαράντα έξι μέλη του αποκαλούμενου κοινοβουλίου, περιλαμβανομένων των μελών της κυβέρνησης, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του νόμου, ο οποίος πρέπει να επικυρωθεί από την κυβέρνηση για να ισχύσει, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τέσσερις σιίτες βουλευτές ψήφισαν κατά της μεταρρύθμισης αυτής, δύο απείχαν όπως και ένας σουνίτης βουλευτής που έχει σχέσεις με τους σιίτες.

Ένας σιίτης συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα στο Κουβέιτ επειδή προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ, μία από τις συζύγους του, την Αΐσα, και τους συντρόφους του.

Ο άνδρας αυτός, ο Χάμαντ αλ Νάκι, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση και αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Είναι σαν να λέμε ότι όποιος προσβάλει τον Ιησού Χριστό στην Ελλάδα ή τους μαθητές του θα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα και αυτό ως νόμος του κράτους. Κάτι τέτοιο θα θεωρείτο φυσικά παράλογο στην Ελλάδα και θα είχαμε κοινωνική επανάσταση. Στο Κουβέιτ όμως θεωρείται ως κάτι το φυσιολογικό.

Κατά τα άλλα ο γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης -και επειδή δεν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα- είχε υποβάλλει στις 2/1/2012 ερώτησή προς την Α. Διαμαντοπούλου όπου ζητούσε μετ΄επιτάσεως να μάθει τους λόγους της καθυστέρησης στην υλοποίηση της κατασκευής λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στο Βοτανικό.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=39076&Itemid=170

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: