Σφαγή δεκάδων χριστιανών έξω από εκκλησία στην Νιγηρία.

08.04.2012

Λουτρό αίματος στην Καντούνα της βόρειας Νιγηρίας  

Διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα οχήματα παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπους στη βόρεια Νιγηρία, η οποία παραμένει βυθισμένη σε θρησκευτική, εθνοτική και πολιτική βία. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά σε χριστιανική εκκλησία την ώρα που οι πιστοί συμμετείχαν στην πασχαλινή λειτουργία.

Οι βόμβες έπληξαν την πόλη Καντούνα, πρωτεύουσα του ομόσπονδου νιγηριανού κρατιδίου, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, καμένα οχήματα, συντρίμμια και θρυμματισμένα παράθυρα.

Τα παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου βρίσκονται υπαίθρια εστιατόρια, ένα ξενοδοχείο και μία εκκλησία που φαίνεται ότι αποτελούσε και το στόχο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν ανατιναχθεί το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο επιχείρησε να εισέλθει στον περίβολο της εκκλησίας, όπου λάμβανε χώρα λειτουργία το Πάσχα.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς των επιθέσεων είναι οδηγοί μοτοταξί και επαίτες.

Ουδείς ανέλαβε άμεσα την ευθύνη, όμως η ισλαμιστική ριζοσπαστική οργάνωση Μπόκο Χάραμ είχε προειδοποιήσει με επιθέσεις στην περιοχή τις ημέρες του Πάσχα.

Η Μπόκο Χάραμ είχε πραγματοποιήσει μπαράζ επιθέσεων εναντίον εκκλησιών τα Χριστούγεννα του 2011 στη Νιγηρία. Η πιο αιματηρή είχε σημειωθεί κοντά στην Αμπούτζα με απολογισμό 44 νεκρούς.

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Νιγηρία αναφέρθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ στο πασχαλινό του μήνυμα, καταδικάζοντας τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που πλήττουν κυρίως χριστιανικές εκκλησίες.

Η Μπόκο Χάραμ, που σημαίνει «η Δυτική εκπαίδευση είναι ιεροσυλία», ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 380 ανθρώπων μόνο φέτος, βάσει απολογισμού του Associated Press.

Η οργάνωση έχει επιτεθεί τόσο σε χριστιανούς, όσο και σε μουσουλμάνους, καθώς και στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νιγηρία. Αρνείται να μετάσχει σε έμμεσο διάλογο με την κυβέρνηση της Νιγηρίας και απαιτεί την επιβολή της Σαρία σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις περιοχές όπου κατοικούν χριστιανοί, καθώς και την αποφυλάκιση μελών της.

Αναδημοσίευση από : http://anavaseis.blogspot.com/2012/04/blog-post_2948.html

Πηγή : sofokleous10.gr

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s