Ισραήλ: Διαρροή προσωπικών δεδομένων 9 εκατομμυρίων πολιτών από βιομετρικά συστήματα. Υπηρεσία κυβερνοπολέμου εγκαινίασε το Ισραήλ.

25.10.2011

Οι περισσότερες χώρες στα αεροδρόμια διαθέτουν ένα βιομετρικό σύστημα ελέγχου το οποίο καταγράφει όσους εισέρχονται για την αποτροπή κλοπής στοιχείων ταυτότητας και για να βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίζουν διάφορους εγκληματίες ανά τον κόσμο. Ένα τέτοιο σύστημα διατηρεί δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά και φωτογραφίες εκτός από τις λοιπές πληροφορίες του πολίτη. Το Ισραήλ είναι μια χώρα η οποία διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα, το οποίο και παραβιάστηκε, με αποτέλεσμα να εκθέσει στο διαδίκτυο τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν κάθε πολίτη της χώρας.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός υπόπτου, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τη μαζική διαρροή των δεδομένων. Ο ύποπτος εργαζόταν στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του Ισραήλ και κατηγορείται για μικροαπάτες, αλλά και για την κλοπή της βιομετρικής βάσης δεδομένων των πολιτών του Ισραήλ το 2006. Είχε πρόσβαση στη βάση μέσω του γραφείου του, βάση η οποία περιλαμβάνει εγγραφές με στοιχεία σχεδόν όλου του πληθυσμού.

Η κλεμμένη βάση δεδομένων περιείχε ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως, αριθμούς ταυτότητας, αλλά και πρόσθετα στοιχεία 9 εκατομμυρίων Ισραηλινών. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η βάση περιείχε πληροφορίες για πολλούς φυσικούς γονείς υιοθετημένων Ισραηλινών και λεπτομερείς περιγραφές για την κατάσταση της υγείας ορισμένων πολιτών.

Πηγή : http://www.secnews.gr/archives/29689

18.05.2011

Υπηρεσία
κυβερνοπολέμου εγκαινίασε το Ισραήλ.
 
Κρατική υπηρεσία διοίκησης κυβερνοπολέμου δημιούργησε το Ισραήλ σε μία προσπάθεια να προστατευθεί η χώρα από κακόβουλες επιθέσεις εναντίον των ζωτικών της δικτύων, αλλά και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας στον τομέα της ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας.

Η ομάδα των 80 ειδικών, με επικεφαλής της απόστρατο στρατηγό, συστήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η υπηρεσία βασίσθηκε σε ανάλογες δυτικές, με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση δολιοφθορών στα ηλεκτρονικά δίκτυά τους. Παρότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες θεωρούνται υπεύθυνες για την πραγματοποίηση τέτοιων επιθέσεων κατά του Ιράν, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεσμεύθηκε για την αμυντική φύση της νέας υπηρεσίας.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνητικής, όπως ονομάσθηκε η υπηρεσία, θα έχει προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα ερχόμενα χρόνια. «Υπόσχομαι ότι θα αντισταθούμε στην απειλή μελλοντικών κυβερνο-επιθέσεων», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Το Ισραήλ κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Η νέα διοίκηση θα εξετάζει τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, τις οποίες θα συμβιβάζει με εκείνες του ιδιωτικού τομέα και της πανεπιστημιακής έρευνας.

Αναδημοσίευση από : http://www.secnews.gr/archives/14227

Πηγή : http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_18/05/2011_391292

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s