Σε επίπεδα ρεκόρ o αριθμός των φτωχών Αμερικανών. 46 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και 50 εκατομμύρια δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη κανενός είδους. !!!

Ένας στους έξι Αμερικανούς είναι κάτω από το όριο της φτώχειας  

13.09.2011

Τα 46 εκατομμύρια έφτασαν το 2010 οι Αμερικανοί που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, και ενώ δεν διαφαίνεται σύντομα μείωση της ανεργίας. Πρόκειται για το υψηλότερα επίπεδο για τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’50, οπότε και άρχισαν να τηρούνται στοιχεία.

Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των Αμερικανών που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη κανενός είδους, ο οποίος φτάνει σχεδόν τα 50 εκατομμύρια. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως το μέσο εισόδημα μειώθηκε πέρυσι κατά 2,3%.

Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, και βασίζονται στα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής. Το 2010 είναι ο τρίτος κατά σειρά χρόνος κατά τον οποίο αυξάνεται το ποσοστό των Αμερικάνων κάτω από το όριο της φτώχειας, που φτάνει πια το 15,1%.

H ανακοίνωση των στοιχείων συμπίπτει με την ανακοίνωση του πακέτου του Λευκού Οίκου για την  αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, και υπογραμμίζει -όπως σχολιάζει σύσσωμος ο αμερικανός Τύπος- την κεντρική σημασία που θα παίξει το επίπεδο της ανεργίας στη διαδρομή για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι ΗΠΑ είναι σταθερά στην κορυφή των χωρών του αναπτυγμένου κόσμου βάσει του ποσοστού φτώχειας: Από τις 34 χώρες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ, μόνο η Χιλή, το Ισραήλ και το Μεξικό κατατάσσονται υψηλότερα.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231128231

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: