Μεσαίωνας : Δικαστήριο ραββίνων στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου, ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραββίνους δικαστές. !!!

17.06.2011

Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε ένας σκύλος στο Ισραήλ. Ο λόγος; Το άτυχο τετράποδο κατηγορείται ως η μετενσάρκωση δικηγόρου ο οποίος είχε βρίσει ραβίνους δικαστές. Ο άνθρωπος έχει λογική τελικά;

Δεν ξέρουμε εάν ένα υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, έχει έστω και τη στοιχειώδη λογική, αλλά η πράξη του αυτό δείχνει, καταδίκασε πρόσφατα σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου, ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος Ynetnews.com, η διαδυκτιακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ (Yedot Ahronot). (http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4082843,00.html)

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ.

Η εισβολή του τρομοκράτησε δικαστές, δικαζόμενους και υπαλλήλους, ενώ παράλληλα δεν έβγαινε από την αίθουσα.

Τότε, ένας από τους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος, αποφάνθηκαν οι δικαστές, ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος. !!!

Ο δικαστής θεώρησε πως ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.!!!

Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές «ακάθαρτο» με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.

Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.

Να σημειωθεί πως οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στη μετενσάρκωση.

http://news247.gr/kosmos/paraksena/enas_akakos_tetrapodos_thewreitai_metensarkwsh.1107963.html

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: