Πέθανε στά 84 του χρόνια ό Sai Baba. Είχε »προφητεύσει» ότι θά πέθαινε τό 2.022 σέ ‘ηλικία 96 ‘ετών καί θά γινόταν κυβερνήτης όλου τού πλανήτη. Είχε κατηγορηθεί γιά ‘απάτη, ταχυδακτυλουργίες, σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

‘Αλλος ένας ψευδοδιδάσκαλος ‘αποτελεί παρελθόν. Ο Sri Sathya Sai Baba πέθανε σέ ηλικία 84 ετών.

Δυστυχώς γιά αυτόν καί τ’α ‘εκατομμύρια πιστών πού είχε παρασύρει, είχε  »προφητεύσει» ότι θά ζούσε μέχρι τά 96 του καί θά γινόταν κυβερνήτης όλου τού πλανήτη. !!! Είχε »προφητεύσει» ότι θά πέθαινε τό 2.022 στά 96 του χρόνια. Καί μάλιστα »προφήτευσε» καί τήν έλευση τού διαδόχου του Prema Sai 8 χρόνια μετά τόν θανατό του.

 ‘Ακόμη καί τήν στιγμή πού γράφεται τό άρθρο, αυτές οί ψευτοπροφητείες κοσμούν τήν ‘επίσημη ‘ιστοσελίδα τού Διεθνούς ‘Οργανισμού του (International Sai Organization).

Δείτε τί γράφουν ‘ακόμη κάι σήμερα : » We have heard often that Prema Sai will be born eight years after the passing of Sathya Sai Baba, which will take place when Sathya Sai Baba is 96. »

http://www.sathyasai.org/intro/premasai.htm

 Μάλιστα μέ μιά άκρώς »μετριόφρονη» δήλωση του, είχε πεί  ότι τά 2/3 όλης τής άνθρωπότητας θά τόν άκολουθήσουν. !!!

Είχε κατηγορηθεί γιά ‘απάτη, ταχυδακτυλουργίες, σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες.

΄Τραγική ειρωνία ‘αποτελεί καί η μέρα τού θανάτου του. Πέθανε ‘ανήμερα Πάσχα. Τήν ημέρα τής ‘Ανάστασης τού ‘Ιησού Χριστού, τήν ‘ημέρα πού ο Κύριος μας συνέτριψε ορίστηκα τά δεσμά τού θανάτου καί ‘ελευθέρωσε όλη τήν άνθρωπότητα.

Υπάρχουν πολλά sites πού έκθέτουν τίς άπάτες καί κακουργίες τού Sai Baba όπως τά :

Sathya Sai Baba Deceptions Exposed  Exposing major deceits by guru Sathya Sai Baba in India, incl. murders cover-up & widely alleged sexual abuse

http://robertpriddy.wordpress.com/

Call For Media and Government Investigation of Sathya Sai Baba And his worldwide cult, the Sathya Sai Organization

http://barrypittard.wordpress.com/

Δυστυχώς πολλές χιλιάδες συμπατριωτών μας, είχαν παρασυρθεί στά δύχτια αυτής τής σκοτεινής αίρεσης. Κύριος άξονας μέσω τού οποίου ‘αλίευαν τά ‘ανυποψίαστα θύματα τους ήταν η Αιρετική ομάδα : ‘Αρμονική Ζωή τών ‘αδελφών Ρόμπερτ καί Μπόμπ Νάτζεμυ (http://www.holisticharmony.com/greek/) . Πίσω ‘από τό κάλυμμα τής αυτογνωσίας, χαλάρωσης, διαλογισμού, yoga καί άλλων δραστηριοτήτων, παγιδεύουν τά ‘ανυποψίαστα θύματα τους, μέ μοναδικό σκοπό ‘απλά νά τούς κάνουν πιστούς καί ‘ακολούθους τού Sai BaBa.

Διαβάστε ‘2 πολύ ‘ενδιαφέροντα άρθρα :

π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος –  Αρμονική Ζωή

Σάτυα Σάι Μπάμπα «Αρμονική Ζωή»

24.04.2011

Στα 84 του απεβίωσε ο Σάι Μπάμπα,από τους πιο διάσημους πνευματικούς καθοδηγητές της Ινδίας, εάν όχι ο πιο γνωστός. Αντιμετώπιζε πλήθος προβλημάτων υγείας.

Το Σάββατο απεβίωσε στα 84 του ο Σρι Σάτια Σάι Μπάμπα. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο πριν λίγες εβδομάδες, καθώς υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα και νεφρική ανεπάρκεια.

Πλήθος εκατομμυρίων πιστών προσευχόταν έως και την ύστατη στιγμή για το “θεό” της Ινδίας, ο οποίος όμως άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο Μπάμπα είχε εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και πολλών διασημοτήτων ενώ από πολλούς θεωρούνταν άγιος, με μυστικές και θαυματουργές δυνάμεις.

Ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι οι οποίοι πίστευαν πως ήταν απλώς απατεώνας, ο οποίος εξαπατούσε πολύ κόσμο.

Το σώμα του πάντως θα βγει σε λαϊκό προσκύνημα για μερικές ημέρες πριν την κηδεία.

http://news247.gr/kosmos/news/pethane_apo_kardia_o_sai_mpampa.842970.html

Ειρωνεία της ζωής…

Ο Σάι Μπάμπα, ο αυτοπροσδιορισθείς ως ανώτερος του Χριστού, πέθανε σημερα , ανήμερα της Πασχαλιάς, σε νοσοκομείο της Νότιας Ινδίας…

Πλάνεσε πολλούς, δοξάστηκε και πλούτισε , ήρθε κι η ώρα να πληρώσει το κοινό ανθρώπινο χρέος  και να αποκαλυφθεί έτσι πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας κοινός θνητός κι ας έλεγε μέσα σε κλίμα παραληρήματος μεγαλείου πως «ο Χριστός,ο Βούδας ο Μωάμεθ και άλλοι, δεν ήταν άβαταρς. Είχαν κάποια θεϊκή δύναμη…η δική μου δύναμη είναι άπειρη». Ενώ για τα λεγόμενα θαύματα του λέει » είναι πέρα από εσάς το να μάθετε το πως και το γιατί δημιουργώ τα αντικείμενα…τα αντικείμενα που δημιουργώ, τα δημιουργώ με την δική μου Θέληση, με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησα και το Σύμπαν!»

http://misha.pblogs.gr/2011/04/eirwneia-pethane-o-sai-mpampa.html

Ο Σάι Μπάμπα, ο διάσημος Ινδός γκουρού και ‘ημίθεος’ που είχε “απεριόριστη δύναμη” και σαφώς “ανώτερη από τον Χριστό”, πέθανε σε ηλικία 84 ετών τη Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου. Λέγεται ότι έκανε πολλά “θαύματα” στη ζωή του, όμως ήταν σαφώς μαγικά κόλπα με την οποία εξαπάτησε πολλούς ανθρώπους. Πολλά μπορούν να διαβαστούν στο Sathya Sai Baba Deceptions Exposed. Μία από τις προβλέψεις του για παράδειγμα, ήταν ότι θα πέθαινε στην ηλικία των 96 (βλ. και ΕΔΩ), οπότε ο με έντεκα χρόνια συντομότερος της ‘προφητείας’ του, «πρόωρος» θάνατός του δίνει ένα σημαντικό μεταθανάτιο πλήγμα στην αξιοπιστία του.

Ο Σάθια Σάι Μπάμπα, ο ινδός γκουρού με τους εκατομμύρια πιστούς ανά τον κόσμο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών έπειτα από παρατεταμένη ασθένεια σε νοσοκομείο στη νότια Ινδία.

Ο γκουρού, ο οποίος νοσηλευόταν για περισσότερο από τρεις εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, λόγω ανεπάρκειας πολλών οργάνων, πέθανε σε νοσοκομείο στη γενέτειρά του την πόλη Πουταπάρθι, στο νότιο τμήμα της Ινδίας.
Μεταξύ των εκατομμυρίων πιστών του πολύ δημοφιλούς γκουρού συγκαταλέγονται πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες και διάσημες προσωπικότητες.
Πρόκειται για μια «ανεπανόρθωτη απώλεια» δήλωσε ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σίνγκ για το θάνατο του Σάι Μπάμπα.

Σχόλιο : Σε παλαιότερο δημοσίευμα η Νατάσα Μπαστέα στην εφημερίδα «τά Νέα» (13-8-1997) αναφέρεται στο θέμα αυτό με τίτλο «Ο γκουρού των αθλητών». Γράφει στην αρχή του άρθρου:

«Θα την θυμάστε εκείνη την σκηνή, πριν από έναν χρόνο στην Ατλάντα, όταν η Νίκη Μπακογιάννη ετοιμαζόταν να κάνει το άλμα που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Αυτοσυγκεντρώθηκε, φίλησε το δαχτυλίδι της και ξεκίνησε… Το δαχτυλίδι αυτό της το είχε χαρίσει ο Σάτια Σάι Μπάμπα, ένας Ινδός “άβαταρ” (όπως ονομάζεται στη μακρινή χώρα η ενσάρκωση του θείου). Πολλοί άλλοι Έλληνες αθλητές και μη έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια το άσραμ του Σάι Μπάμπα και ορισμένοι, όπως ο Λάμπρος Παπακώστας, παραδέχονται ανοιχτά ότι τους έχει βοηθήσει να βρουν μια εσωτερική γαλήνη, που τους βοηθά όχι μόνο στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στην υπόλοιπη ζωή τους.

Πριν από περίπου 3 χρόνια, ένας αθλητής του δεκάθλου προσκάλεσε τους φίλους του να επισκεφθούν μαζί το Πουταπάρτι της Νότιας Ινδίας, όπου βρίσκεται το “άσραμ” του Σάι Μπάμπα. Στην παρέα εκείνη ήταν η Νίκη Μπακογιάννη, η Νίκη Ξάνθου, ο Δημήτρης Χατζόπουλος και άλλοι αθλητές. Την ίδια περίπου εποχή επισκέφθηκαν το άσραμ και ο Λάμπρος Παπακώστας με την αρραβωνιαστικιά του. Ο Λάμπρος μάλιστα, φορά ένα δαχτυλίδι παρόμοιο με εκείνο της Ν. Μπακογιάννη, “υλοποιημένα” και τα δύο μπροστά στα μάτια τους από τον Ινδό άβαταρ.

Οι “υλοποιήσεις” αυτές είναι ένας τρόπος προσέλκυσης πιστών, σύμφωνα με τους επικριτές του Μπάμπα, αλλά σύμφωνα με τους οπαδούς του είναι “δώρα που συνηθίζουν να δίνουν όλοι “φωτισμένοι” στους πιστούς τους, σαν ευλογία»
Πηγή http://www.parembasis.gr/2003/03_11_13.htm και http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=62959155

Μερικά λόγια για τον Ινδό γκουρού:

Ο Σάι Μπάμπα, πραγματικό όνομα Σατυγιαναρυγιάνα Ράζου (Satyanarayana Raju), ήταν Ινδός γκουρού γεννημένος το 1926 και είναι γνωστός ως Μπαγκαβάν Σρι Σάθυα Σάι Μπαμπα (Bhagavan Sri Sathya Sai Baba). (Επικριτές του υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία γέννησης παραποιήθηκε έτσι ώστε να φαίνεται ότι η γέννηση του Σάι Μπάμπα εκπληρώνει μια προφητεία του Sri Aurobindo. Λένε ότι τα αρχεία του σχολείου αποδεικνύουν πως στην πραγματικότητα γεννήθηκε το 1929).

Τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί του ισχυρίζονταν ότι ήταν… «θεϊκός». Επίσης έλεγαν ότι είχε παραφυσικές δυνάμεις και ότι μπορούσε να κάνει θαύματα. Δύο από τα αγαπημένα του «θαύματα» ήταν να υλοποιεί στάχτη για τους φτωχούς και κοσμήματα για τους πλουσίους.

Η ταινία «Guru Busters» (σ.τ.μτφ.: «Κυνηγοί Γκουρού» σε ελεύθερη μετάφραση) από την εταιρία Equinox, έδειξε ότι αυτά τα θαύματα δεν είναι τίποτα άλλο απο φτηνά ταχυδακτυλουργικά τρυκ.Μια κλασσική «ατάκα» από το έργο, ήρθε από έναν Ινδό φυσικό που του δώθηκε ένα δαχτυλίδι το οποίο υποτιθέμενα υλοποίησε ο Σάι Μπαμπα. Ο φυσικός είπε ότι είχε διδακτορικό από το Χάρβαρντ και δεν θα ήταν δυνατόν να ξεγελασθεί από έναν μάγο. Πόσες φορες δεν έχουμε ακούσει λαμπρούς αλλά παράλληλα παραπλανημένους ανθρώπους να λένε ακριβώς αυτή την φράση;

Η ταινία απεικονίζει μια ομάδα επονομαζόμενη Σύνδεσμός Ινδών Ρατιοναλιστών και Επιστημών ( Indian Science and Rationalists’ Association [ISRA]) καθώς ταξιδεύει μέσα σε όλη την Ινδία όπου απομυθοποιεί και ξεσκεπάζει σαν απατεώνες τοπικούς φακίρηδες, άντρες-θεούς και γυναίκες-θεούς.

Ο Σάι Μπάμπα ισχυριζόταν ακόμα ότι ήταν Άβαταρ, δηλαδή ενσάρκωση ενός Θεϊκού όντος. Για τον Χριστό, τον Βούδα και τον Μωάμεθ έλεγε «ο Χριστός,ο Βούδας ο Μωάμεθ και άλλοι, δεν ήταν άβαταρς. Είχαν κάποια θεϊκή δύναμη…η δική μου δύναμη είναι άπειρη». Ενώ για τα λεγόμενα θαύματα του έλεγε «είναι πέρα από εσάς το να μάθετε το πως και το γιατί δημιουργώ τα αντικείμενα…τα αντικείμενα που δημιουργώ, τα δημιουργώ με την δική μου Θέληση, με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησα και το Σύμπαν»!

Τα θαύματα του έχουν αμφισβητηθεί πολύ και υπάρχουν μαρτυρίες αλλά και αποδείξεις σε βίντεο όπου φαίνεται καθαρά ο τρόπος που τα εκτελεί. Είναι πράγματικά τρυκ.

Την δεκαετία του 70 συστάθηκε μια επιτροπή από το Πανεπιστήμιο του Bangalore για να ερευνήσει αυτά τα λεγόμενα θαύματα. Η επιτροπή κατέληξε ότι ήταν απάτες. Ειδικότερα, ο Σάι Κρίσνα (Sai Krishna), ένα 7χρονο παιδί προστατευόμενο του Σάι Μπαμπα, αποκαλύφηκε ότι ήταν απατεώνας.

Στις 15 Ιουλίου το 1976 τρία μέλη της επιτροπής τον είδαν να παράγει την ιερή στάχτη. Τελικά βρήκαν ότι η στάχτη ήταν κρυμμένη μέσα στη φανέλα του παιδιού και έβγαινε έξω όταν τράβαγε μια κλωστή κρυμμένη στα ρούχα του. Στις 23 Νοεμβρίου 1992 η αγγλική εφημερίδα Deccan Chronicle έβγαλε πρωτοσέλιδο εικόνες από ένα βίντεο που παρουσιάζει τον Σάι Μπάμπα να «δημιουργεί» ένα χρυσό μενταγιόν παρουσία του Ινδού Πρωθυπουργού κ. P.V. Narasimha Rao.

Το βίντεο έδειχνε καθαρά τον Σάι Μπάμπα να παίρνει κρυφά το μενταγιόν από τον βοηθό του, ονομαζόμενο Radhakrishna Menon. Στην συνέχεια ο Σάι Μπάμπα «υλοποιεί» το μενταγιόν με μια κίνηση του χεριού του.Ο Piet Vroon δουλεύοντας για λογαριασμό της Ολλανδικής εφημερίδας DE VOLKSKRAANT ανέφερε ότι αυτός και ο συνεργάτης του είδαν τον Σάι Μπάμπα να παίρνει δαχτυλίδια, μενταγιόν και ρολόγια από πίσω από βάζα και από κάτω από μαξιλάρια που είχε η καρέκλα του.

Επίσης είπαν ότι η στάχτη που εμφάνιζε, βρισκόταν μέσα σε μπαλάκια τα οποιά είχε κρυμμένα στο ένα χέρι του και όταν ήταν να «εμφανίσει» την ιερή στάχτη, τα πέρναγε στο άλλο του χέρι και τα έλιωνε απελευθερώνοντας την.

Υπάρχουν επίσης και διάφορα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον οίκο του Σάι Μπάμπα. Στις 6 Ιουνίου του 1993, έξι εσώκλειστοι του παλατιού του βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι μέσα στην κρεβατοκάμαρα του. Ο ένας από αυτούς ήταν και ο Radhakrishna Menon, ο βοηθός του που καταγράφηκε στο βίντεο να του δίνει ένα μενταγιόν. Η υπόθεση έκλεισε με το πόρισμα ότι η σφαγή αυτή ήταν αποτέλεσμα απόπειρας δολοφονίας του Σάι Μπάμπα. Η αστυνομία όμως κατηγορήθηκε ότι ηθελημένα κατέστρεψε στοιχεία της υπόθεσης.Επίσης, στις 19 Ιανουαρίου του 1996, η εβδομαδιαία εφημερίδα LOK PRABHA δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με το Ινστιτούτο Ανώτερων Ιατρικών Επιστημών Σάτια Σάι ( Satya Sai Institute of Higher Medical Sciences) στο οποίο ένας χωρικός από την επαρχία Λατούρ (Latur) της Μαχαράστρα (Maharastra) προοριζόταν για μεταμόσχευση νεφρού. Το νεφρό θα αφαιρείτο από τον γιό του. Αν και το νεφρό όντως αφαιρέθηκε, ένας έλεγχος που έγινε μετά, έδειξε ότι τελικά το νεφρό δεν είχε μεταμοσχευθεί στον πατέρα. Αυτή η υπόθεση δημιούργησε ερωτήματα για το αν το ινστιτούτο εμπλέκεται σε υποθέσεις παγκόσμιας εμπορίας οργάνων.

Ύστερα από όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το Σάι Μπάμπα, του οποίου η οργάνωση δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι το ότι έχει ακόμα κάποιες παραπλανημένες ψυχές που τις εξαπατεί και τον πιστεύουν.

http://pneymatiko.wordpress.com/2011/04/27/%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81-%CF%83%CE%AC%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B1/

Έλεγε, ότι είναι μια ενσάρκωση του Σίβα και Σάκτι, ινδικών θεών, οι οποίοι συμβολίζουν το αρσενικό και το θηλυκό. Αργότερα μεγαλώνει την αυτοεκτίμισή του τόσο πολύ, ώστε να ισχυρίζεται ότι είναι μια ενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Το 1976 ανακηρύσσει τη «Σάι -θρησκεία» σαν μια «ένωση όλων των παλαιότερων θρησκειών».

Διδασκαλία και πρακτική: Το κίνημα του Σάι Μπάμπα δεν γνωρίζει μια γραμμένη διδασκαλία. «Η ζωή μου είναι το μήνυμά μου» λέει ο ίδιος ο Γκουρού. Ο Σάι Μπάμπα παίρνει διάφορα στοιχεία του Ινδουισμού, του Χριστιανισμού και άλλων θρησκειών και τα ενσωματώνει στον εαυτό του. Η εικόνα του Θεού του είναι από τον Ινδουισμό: ο Θεός είναι «Μπράχμα», ή συμπαντική ενέργεια, απ’ αυτήν που ένα μέρος φέρει κάθε άνθρωπος μέσα στον εαυτόν του. Για να αποκαλύψει στους ανθρώπους την συνείδηση της «θεότητας» του, ήρθε ο Σάι Μπάμπα. Αντιπροσωπεύει για τους οπαδούς του έναν Αβατάρ, ο οποίος προέρχεται από τον θεό με δύναμη θεού. Για να φανερώσει αυτή τη δύναμη, κάνει πολλά «θαύματα», τα οποία κρίνονται από πολλούς σαν τρίκ (απάτη). Μέχρι και «ενσάρκωση πεθαμένων» ισχυρίζονται ότι κάνει. Ο Γκουρού δεν επιτρέπει όμως σε επιστήμονες να εξετάσουν τα φαινόμενα.

Στο κέντρο της θρησκείας Σάι Μπάμπα στέκεται ο Γκουρού ο ίδιος: μέσα σε αυτήν μπορούνε όλες οι θρησκείες να συγχωνευτούν. Ο ίδιος ο Σάι Μπάμπα ισχυρίζεται για τον εαυτό του, ότι είναι η ενσάρκωση της τέλειας αγάπης και έτσι του ενός Θεού. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται κανένας να αφήσει την πίστη που είχε, για να γίνει οπαδός του Σάι Μπάμπα!!! Μέσα στον Σάι Μπάμπα τελειοποιείται κάθε θρησκεία, γι’ αυτό θεωρείται σημαντικό το προσκύνημα της εικόνας του Γκουρού ή η προσωπική συνάντηση μαζί του στο Άσραμ. Για δυτικούς οπαδούς έχουν ιδιαίτερη σημασία τα Χριστούγεννα που τα γιορτάζουν αλλιώτικα, ταυτίζοντας τον Σάι Μπάμπα ξανά και ξανά με τον Χριστό (!).

Σε μεγάλη αντίφαση προς τις απαιτήσεις του ως θρησκευτικού ηγέτη στέκονται οι αμφιλεγόμενες πρακτικές του Σάι Μπάμπα, περί των οποίων μας διηγούνται οι πρώην οπαδοί του: κατά προτίμηση αγγίζει ο «αρχηγός» τους αρσενικούς οπαδούς του στα γεννητικά όργανα, δήθεν για «πνευματικό καθαρισμό».

Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. geoliko

     /  25/05/2011

    poli oraio

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: