μ-chip, τό μικρότερο στόν κόσμο ‘ολοκληρωμένο κύκλωμα RFID, απο τήν εταιρία Hitachi.

Ήλεκτρονική Άρίθμηση προιόντων καί εγγράφων μέ τήν χρήση τού »μ chip» , ύποστηριζόμενο από δίκτυο βάσης δεδομένων, εφαρμόζεται σέ καινοτόμες διαδικασίες κατασκευής, διανομής, κατανάλωσης, ανίχνευσης και ανακύκλωσης.

Φωτογραφία τού μ chip πάνω σέ ανθρώπινο δάκτυλο

Το RFID, ασύρματο ολοκληρωμένο κύκλωμα ημιαγωγών (RFID wireless semiconductor integrated circuit),  που αποθηκεύει έναν αριθμό ταυτότητας (ID) στη μνήμη του, προτάθηκε  μια δεκαετία πριν ως μια εναλλακτική λύση του γραμμωτού κώδικα (barcode). Η χρήση της, εντούτοις, έχει περιοριστεί μέχρι τώρα σε μερικές εφαρμογές όπου τα πλεονεκτήματά του αντισταθμίζουν το σχετικά υψηλό κόστος του.
.
Το µ-τσιπ είναι η απάντηση της Hitachi’  στην επίλυση μερικών από τα ζητήματα που συνδέονται με τη συμβατική τεχνολογία RFID. Το µ-τσιπ χρησιμοποιεί σαν συχνότητα εκπομπης τα 2.45GHz. Έχει μια 128 μπιτη (128-bit) μνήμη ROM (Read-Only-Memory) για την αποθήκευση της ταυτότητας, χωρίς δυνατότητα ανάγνωσης – γραφής. Οι μοναδικοί αριθμοί ταυτότητάς του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν χωριστά τα τρισεκατομμύρια  τρισεκατομμυρίων αντικειμένων . Επιπλέον με ένα μέγεθος  0.4 χιλιοστά (mm), το µ-τσιπ είναι αρκετά μικρό και μπορεί να συνδεθεί με ποικίλο σε λεπτά αντικείμενα η και  έγγραφα. Έχει ένσωματωμένη μέσα του μία κεραία πού έπιτρέπει άσύρματη έπικοινωνία μέ άλλες συσκευές χώρις νά χρειάζετε έξωτερική κεραία.
.
 Η κατασκευή, η διανομή και τα συστήματα ανίχνευσης μπορούν να χτιστούν ή να ενισχυθούν χρησιμοποιώντας το µ-τσιπ με μια συσσώρευση γεγονότων, και την κατόπιν παραγγελίας πρόσβαση, των πληροφοριών που αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων μέσω του δικτύου. Με την ένωση αυτής της βάσης δεδομένων με τη μεταβλητότητα των νέων τρόπων επιχειρήσεων και ζωής οι µ-τσιπ  εφαρμογές μπορούν τώρα να παρουσιαστούν στην πραγματικότητα. Αυτές οι νέες αιτήσεις επιτρέπουν, διαδικασίες εμπορίου και ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε που δεν ηταν δυνατό πριν.
                                          TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μηχανισμός
128 bit ROM (read only memory)
Διαστάσεις
0.4 mm x 0.4mm
Μοναδική Ταυτότητα ID (µ-Chip ID)
Κάθε μ-chip άποθηκεύει (στά 128-bit) τά μοναδικά του δεδομένα, έτσι ώστε νά διακρίνεται από κάθε άλλο chip.
Ραδίο συχνότητα
2.45 GHz
Μέγιστη άποσταση Έποικοινωνίας
Περίπου 25 cm (μέ έξωτερική κεραία), (Άναγνώστης : 300mW, 4 Pach Antenna, Circular Polarization)
.
.
Όταν ο αναγνώστης (reader) ενεργοποιείται από μια τερματική συσκευή (PC), ακτινοβολεί  μικρόκυμα προς το µ-τσιπ που είναι συνδεδεμένο στό προιόν, και το µ-τσιπ επιστρέφει την ταυτότητα µ-τσιπ του (µ-Chip ID) στον αναγνώστη. Το συνδεδεμένο προιόν μπορεί να είναι μια καρτέλλα,  ετικέτα ή προϊόν πελατών.
Βάση δεδομένων : Η τερματική συσκευή επικυρώνει την ταυτότητα µ-τσιπ και την χρησιμοποιεί για να ανακτήσει τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων για το προιόν που φέρνει το µ-τσιπ. Το αποτέλεσμα της ερώτησης μπορεί να επιδειχθεί στην τελική συσκευή ή να χρησιμοποιηθεί από μια εφαρμογή λογισμικού.
Κατασκευή βάσεων δεδομένων: Η βάση δεδομένων μπορεί να βρεθεί στον περιφερειακό ή κεντρικό εξυπηρετητή (server) και αποθηκεύει τίς ιδιότητες τού προιόντος πού φέρει τό µ-τσιπ. Οι πληροφορίες που σχετίζονται μέ τό γεγονός τής ανάγνωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενημερώσουν τη βάση.
Σύνδεση: Η σύνδεση κάθε ταυτότητας µ-τσιπ με το προιόν εκτελείται επάνω στην εφαρμογή του µ-τσιπ σε αυτό. Οι ιδιότητες του προιόντος περιλαμβάνουν σε αυτό το σημείο τη βασική είσοδο στη βάση δεδομένων. Για αποδοτικό, αυτοματοποιημένη διαδικασία σύνδεσης,  διαβουλεύση και μηχανικές  υπηρεσίες είναι διαθέσιμες.
.
.
.
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s