ΕΚΤΑΚΤΟ – Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άνοιξε Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, γία τήν κάρτα τού Πολίτη (RFID).

Το  Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άνοιξε Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, γία τήν κάρτα τού Πολίτη.

Τό Site υποτίθεται οτί είναι ενημερωτικό  καί καλεί τόν Έλληνικό λαό σέ συζήτηση καί διαβούλευση (λές καί δεν έχουν ήδη αποφασίσει ή παρει εντολές τί θά κάνουν 🙂 )

Tό ακόμα πίο περίεργο είναι ή ίστοσελίδα θά είναι ανοιχτή σέ σχόλια μέχρι τήν 12.12.2010, ημέρα πού » όλως τυχαίως » θά γίνει συγκέντρωση έξω από τήν Βουλή, γιά τό θέμα τής RFID Κάρτας τού Πολίτη. !!!!!!

Άς δούμε καί μερικά σημεία του.

1. … Ο πολίτης θα έχει μόνον ένα έντυπο, την Κάρτα Πολίτη.

Ή Έξυπνη RFID Κάρτα τού Πολίτη (μέ Microchip), κατονομάζεται ώς έντυπο. !!!!!!  

2. … Παράλληλα, θα φέρει πλινθίο, μέσω του οποίου θα προσφέρεται, για όποιον πολίτη το επιθυμεί, η δυνατότητα ψηφιακής αυθεντικοποίησης κατά τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η δυνατότητα παραγωγής ψηφιακής υπογραφής εγγράφων.

 Τό Microchip κατονομάζεται ώς πλινθίο (= μικρός πλίνθος, τουβλάκι), μία από τίς αρκετές λέξεις τής καθαρεύουσας, πού προσπαθεί νά αποδώσει τόν όρο Microchip, στά Έλληνικά , λέξη τήν οποία γνωρίζουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ καί δέν χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΝΑΣ, αντί τού όρου Chip, microchip ή Όλοκληρωμένο κύκλωμα. !!!!

Δείτε εδώ

Α. Σκοποί και πλαίσιο χρήσης της Κάρτας Πολίτη http://www.opengov.gr/ypes/?p=877

Β. Τεχνικά Χαρακτηριστικά της Κάρτας Πολίτη http://www.opengov.gr/ypes/?p=875

Γ. Σχεδιασμός Υλοποίησης της Κάρτας Πολίτη http://www.opengov.gr/ypes/?p=862

Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης http://www.opengov.gr/ypes/?p=931

Τά Σχόλια δικά σας …

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: http://www.opengov.gr/ypes/?p=877&cpage=2#comments

ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΧΟΜΑΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΩ. ΔΕΝ ΣΥΝΑΛΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ (ΚΡΑΤΟΣ).ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΡΙΟΙ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν πρόκειται να παραλάβω την κάρτα του πολίτη. Παραβιάζει τα προσωπικά μου δεδομένα και τη θρησκευτική μου συνείδηση. Καλύτερα θα ήταν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής που υπάρχει. Δεν υπάρχει λόγος να δαπανώνται χρήματα (τη στιγμή που δεν υπάρχουν) για τέτοιου είδους καινοτομίες όταν τόσα χρόνια χρησιμοποιείται η κλασική ταυτότητα χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι απειλείτε αστυνομικούς με αποταγή τους από το σώμα, σε περίπτωση δεν παραλάβουν τη νέα κάρτα.

Η κάρτα του πολίτη προσβάλλει βάναυσα τη θρησκευτική μου συνείδηση και την προσωπική μου ελευθερία, γι’αυτό και δεν πρόκειται να την παραλάβω. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να παταχθεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Ο μόνος που εξυπηρετείται με την κάρτα είναι ο «μεγάλος αδελφός».

Το κράτος επιθυμεί να μεταβούμε στην ψηφιακή εποχή. Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη σημαίνει ψηφιακό. Προέρχεται από τη λέξη ψηφίο. Τα δυο ψηφία που κυριαρχούν στα ηλεκτρονικά συστήματα είναι το 0 και 1. Στον καινούργιο κόσμο οι άνθρωποι μετατρέπονται σε αυτά τα δυο τα ψηφία. Η ύπαρξη τους γίνεται 0 και 1. Στην ασφάλεια ψηφιακών συστημάτων η πρώτη αρχή που διδάσκεται είναι ότι ‘ΔΕΝ υπάρχει ασφαλές σύστημα’. Ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει. Πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνή τύπου αναφέρουν αρκετά περιστατικά παραβίασης τραπεζών και υπηρεσιών (ΝΑΣΑ), με ποιο τρανή απόδειξη την παραβίαση (hacking) του συστήματος του CERN. Φανταστείτε ποσό ασφαλή μπορεί να είναι μια κάρτα που θα καβαλάει όλοι μας τη ζωή. Θα εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο 0 και το 1. Εγώ ΟΧΙ. Εμπιστεύομαι τη ζωή μου μόνο στο ΘΕΟ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταργούν την ανάλογη «καρτα πολίτη» εξαιτίας ζητημάτων που δημιουργήθηκαν γύρω απο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών αλλα και γιατί διαπιστώθηκε πως το κόστος συντήρησης και διαχείρησης των βάσεων δεδομένων και της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής ήταν δυσβάσταχτο για το Βρεταννικό Δημόσιο.

Άντε να δούμε εάν αυτή την δημόσια διαβούλευση την λαμβάνετε καθόλου υπ’όψιν. Το δεύτερο που θέλω να θέσω είναι το θέμα των προσωπικών δεδομένων.Εδώ εταιρίες όπως η microsoft που αναπτύσσουν τόσα συστήματα ασφαλείας βγάζουν καινούρια windows και σε δύο μήνες τα βρίσκουμε σπασμένα,θα καταφέρει το κράτος να προστατέψει τα δεδομένα μας?Τι θα αποθηκεύεται τελικά στις κάρτες?
Αφήστε τις αηδίες και βάλτε μυαλό μην μας εξοργίσετε τελείως!!!

Αφού θα το κάνετε που θα το κάνετε ( μας ρωτάτε για να ρωτάτε )

Δεν επιθυμώ την κάρτα του πολίτη. Ως έλληνας και χριστιανός ορθόδοξος έμαθα ότι «όποιος ελέυθερα συλλογάται, συλλογάτε καλά».Επιπλέον η αναγραφή του 666 έρχεται σε αντίθεση με την Αποκάλυψη του Ιωάννη και με τους όρκους μας απο φοιτητές,στρατιώτες, πολιτικοί κ.α. για την αναγνώριση της Αγίας Τρίαδας στο πρόσωπο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.Προσέχτε.. ζούμε σε εσχατολογικά έτη. Το έθνος μας είναι ευλογημένο. Εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στους άλλους λαούς και όχι να ισοπεδωθούμε.

Κυρίες και Κύριοι,
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ μπορείτε να μας τα στερήσετε.
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ όμως δε θα μπορέσετε ΠΟΤΕ να μας την αφαιρέσετε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ! ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Κύριοι του υπουργείου,
Το σύνταγμα και οι νόμοι απαγορεύουν τις υποκλοπές και όμως κανένας δεν προστάτευσε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτήν.

Η EU Data Protection Directive 95/46/EU σαφώς καθορίζει ότι ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι περιέχει η κάρτα (κατ’ αντιστοιχία με την δυνατότητα που τώρα έχει να γνωρίζει τι γράφει το Δ.Α.Τ

Σχολιάστε

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: