Ιστορία

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – 19η Μαίου, ‘Ημέρα μνήμης τής γενοκτονίας τών Ποντίων. Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας. Τό 1914 οί Τούρκοι ήταν μόνο 1.833.197, τό 15% τού τότε πληθυσμού τής Μικράς ‘Ασίας. !!!

Το Ολοκαύτωμα των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – Σάν σήμερα στίς 24 ‘Απριλίου 1915, άρχισε η γενοκτονία 1.500.000 ‘Αρμενίων!!!

Ποράιμος: Η γενοκτονία 800.000 Τσιγγάνων από τους Ναζί.

Ο χαρακτήρας των πρώτων διωγμών κατά της Εκκλησίας. Η αλληλογραφία του Πλινίου με τον Αυτοκράτορα Τραιανό, περί των Χριστιανών.

Βυζαντινές «διεθνείς» λέξεις (ένα ελάχιστο δείγμα της πολιτιστικής επιρροής του “βυζαντίου” στην παγκόσμια ιστορία).

Η υπόθεση Δαυίδ Πατσίφικο και τα Παρκερικά : Μια απίστευτη ιστορία ξένης στρατιωτικής επέμβασης, εναντίον της χώρας μας.

Τα δύο ληστρικά δάνεια του ’21.

Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος της Ελλάδας (1897 -1978). 81 χρόνια υποτέλειας και εξάρτησης.

Οι Εμφύλιες Διαμάχες της Ελληνικής Επανάστασης : Α’ Εμφύλιος Πόλεμος (Φθινόπωρο 1823 – Ιούλιος 1824) – Β’ Εμφύλιος Πόλεμος (Ιούλιος 1824 – Ιανουάριος 1825).

Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897.

9 Νοεμβρίου 1866 : Το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου.

8 Νοεμβρίου 1901 : Τα Ευαγγελικά – Πολύνεκρες συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική.

Τα Νοεμβριανά (1916). Η στρατιωτική επέμβαση των ”συμμάχων”.

Το κατά Βενιζέλου Ανάθεμα (1916).

Το Ιδιώνυμο του Βενιζέλου.

25 Νοεμβρίου 1942 : Επιχείρηση «Γοργοπόταμος».

Τα Δεκεμβριανά (1944).

Οι δύο πολεμοι του Οπίου που εξαπέλυσε η Αγγλία κατά της Κίνας. Οι Βρετανοί αποφάσισαν να πλημμυρίσουν την Κίνα με όπιο. !!!

Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ. Χρονικό των στρατοπέδων συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας για πολιτικούς κρατούμενους στη Σοβιετική Ένωση.

Η Ουγγρική αντικομμουνιστική Εξέγερση του 1956. Στις 4ης Νοεμβρίου, 2.000 σοβιετικά τανκς εισέβαλαν στη Βουδαπέστη και κατέπνιξαν με αιματηρό τρόπο την επανάσταση.

Η εξέγερση των Σπαρτακιστών στη Γερμανία.

Όταν οι Γερμανοί λεηλατούσαν την ελληνική οικονομία – Τα ερείπια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα – H πείνα την περίοδο της γερμανικής κατοχής – Οι γερμανικές θηριωδίες την περίοδο της κατοχής.

10 Ιουνίου 1944 – Η σφαγή στο Δίστομο. Εκτελέστηκαν ‘αντρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι καί μωρά παιδιά.

13 Δεκεμβρίου 1943 – Οι βαρβαρότητες των Γερμανών στα Καλάβρυτα.

9 Νοεμβρίου 1938 : Η Νύχτα των Κρυστάλλων στη Γερμανία. Το πρώτο οργανωμένο πογκρόμ εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί.

Η Πολιτική επιστράτευση του 1943. Όταν οι Έλληνες αρνήθηκαν να γίνουν δούλοι των Γερμανών.

Η Διάσκεψη της Βάνζεε. Οι Ναζί αποφασίζουν τη λεγόμενη τελική λύση, δηλαδή την εξολόθρευση όλων των Εβραίων της Ευρώπης.

16 Νοεμβρίου 1980. Στην 7η επέτειο τού Πολυτεχνείου, αστυνομικοί δολοφονούν την 20χρονη Σταματίνα Κανελλοπούλου και τον 26χρονο Ιάκωβο Κουμή.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Ο στρατιώτης οδηγός του τάνκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του και μιλάει πρωτη φορα για το μακελειο της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday). 4 αιματοβαμμένες Κυριακές που σημάδεψαν τις αγγλοϊρλανδικές σχέσεις.

Η Ρώσικη «Ματωμένη Κυριακή» (9 Ιανουαρίου 1905).

Η Εξέγερση της Κροστάνδης. Η ανεπιτυχής ανταρσία κατά των μπολσεβίκων του Λένιν.

Πυροηλεκτρική νανογεννήτρια : O αρχαίος φιλόσοφος Θεόφραστος προσφέρει έμπνευση για την παραγωγή ηλεκτρισμού από θερμότητα.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: